Para IJshockey Antwerp Phantoms overtuigt in eerste wedstrijd tegen Dordrecht Polar Bears


Zaterdag, 20 oktober jl. speelde het para ijshockey team (G-Sport) van ijshockeyclub Antwerp Phantoms zijn eerste wedstrijd in eigen huis tegen het gecombineerde team van Dordrecht Polar Bears en Amsterdam Tigers. Para-ijshockey is een sport die in België en Nederland nog in de kinderschoenen staat en bijgevolg nog geen echte competitie heeft. De bestaande clubs spelen enkel vriendschappelijke wedstrijden. Antwerp Phantoms is trouwens de enige Vlaamse ijshockeyclub met een para-ijshockeyteam.

Team Captain Dave Van Doorslaer opende de score voor de Para-Phantoms op voorzet van Glenn Meyer. Amper een minuut later vond Van Doorslaer opnieuw de netten van Polar Bears. In de tweede periode gaat Phantoms helemaal los. Ondanks het feit dat de Sinjoren een speler in de strafbank hebben zitten, doorbreekt Glenn Meyer de powerplay van Polar Bears en scoort solo een mooi derde doelpunt. Enkele ogenblikken daarna verschalkt Jurian Raa van Amsterdam Tigers Phantoms goalie Joossens, een eerste poging om de kloof te dichten. Echter, Phantoms blijft de wedstrijd domineren met nog een hattrick van aanvoerder Dave Van Doorslaer en nog eentje van Nicolas Henrivaux. Eindscore: 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).

Franck Duboisse in actie

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, aldus een trotse coach Thorre Wouters. “Het team speelde mooi samen met strakke passes tussen elkaar. Mijn spelers werken hard en dat merk je op het ijs. Dit is ongetwijfeld een mooie opsteker aan het begin van het seizoen.”

“Sinds de club met dit project gestart is, merk ik een hele sterke groei”, voegt Team Manager Tamiko Van Hooydonck eraan toe. “Als team zijn we sterk geëvolueerd ten opzichte van vorig seizoen, zowel inzake capaciteiten, maar ook letterlijk ook in aantal spelers. We blijven groeien en da’s mooi. De samenwerking met revalidatiecentra en organisaties zoals To Walk Again werpt zijn vruchten af.”

De terugwedstrijd tegen Polar Bears gaat door op 24 november in Dordrecht.

Previous Dames Färjestad blijven winnen. Heren volgen dit goede voorbeeld
Next Inzetten jonge spelers, buitenlandse competities, dames ijshockey, mooie aanwinst