Lugano, Bolzano, Rouen en Zurich door naar de play-offs

Face-Off IJshockey CHL

Er waren nog een paar play-off plaatsen te verdienen in de Champions Hockey Leaugue. Cor Machielsen zag Lugano, Bolzano, Rouen en Zurich zich plaatsen voor de laatste zestien.

Neman Grodno – Eisbären Berlin 2-4

Beide teams waren al uitgeschakeld en speelden dus een wedstrijd om des keizers baard. Periode één en twee eindigden beiden in 1-1 door goals voor Grodno via Sergei Malyavko en Nikita Orlov. Voor de mannen uit Berlijn scoorde Daniel Fisbuch en Brendan Ranford. In de laatste periode konden de Duitsers de wedstrijd naar zich toe trekken en zo nog derde in de poule worden. Sean Backman en Michael Dupont zorgden voor de winst.

Tappara Tampere – Djurgården Stockholm 5-1

De Finnen walsten over de Zweden heen en door de uitslag bij de andere groepswedstrijd betekende dat het einde voor de Zweden in de CHL. Uit de uitslag lijkt dat het een walk over was, maar niets was minder waar. De schoten op doel verhouding was dik in het voordeel van Djurgardens. 44 om 22. Alleen was de Finse goalie Christian Heljanko een stuk beter op dreef dan de tweede goalie van de Zweden, Robin Jensen die het doel verdedigde. Na veertig minuten stond het 2-1 en was het nog spannend, maar binnen een minuut in de derde periode was het Niko Ojamaki met een powerplay goal die het moraal brak van de Zweden. Zo konden de Finnen uitlopen via Joona Luoto en Matti Jarvanen met een shorthanded empty netter. Eindstand 5-1.

JYP Jyväskylä – HC Lugano 0-1

Lugano pakte in de 55e minuut de winst door een goal van Maxim Lapierre. Dat ze de winst konden pakken was maar aan één man te danken en dat was goalie Elvis Merzlikins, aangezien JYP drieëndertig keer op goal schoot en alle schoten werden gestopt. Door de winst ging Lugano over JYP heen en kwalificeerde zich zo voor de play-offs.

Skellefteå AIK – IFK Helsinki 3-4 OT

Helsinki moest winnen om nog kans te maken op de play-offs, maar dan waren ze ook afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule. Aangezien Bolzano won, werden de Finnen uitgeschakeld. Het was verrassend te noemen dat de Finnen terug kwamen in de wedstrijd, want na 42 minuten was de stand 3-1 in het voordeel van Skelleftea uit Zweden. Een goal van Markus Kankaanperä en vlak voor tijd Juhani Tyrväinen zorgde voor de overtime. Ook daarin waren de Finnen trefzeker via Lennart Petrell, maar dat was niet voldoende.

Malmö Redhawks – Red Bull Munich 6-1

Beide teams waren al geplaatst voor de play-offs, dus het werd een veredeld oefenpotje waarbij Malmö stukken scherper was. Beide teams schoten 31 keer op doel, maar de Zweden kwamen als beste eruit. Martin Janolhs scoorde twee goals en had twee assists en was de Man of the Match.

Storhamar Hamar – Oceláři Třinec 6-2

Hamar had nog een kans om naar de laatste zestien te gaan, maar dan moest het ook op het andere ijs goed gaan. Djurgardens verloor eerder op de avond en daardoor moest Hamar ruim winnen van Trinec. En dat deden ze. Het stralende middelpunt werd Patrick Thoresen met een goal en twee assists. Trinec werd vorig jaar derde overall en nu laatste in de groep. Het kan dus verkeren.

Vienna Capitals – ZSC Lions Zurich 2-6

Vienna moest winnen om nog een kans te maken op de play-offs. Na twintig minuten was dat gevoel al over. want toen stond het al 0-3 voor Zurich. De Capitals kwamen ook niet meer in de buurt van de overwinning. Jerome Bachofer prikte er twee binnen en Denis Hollenstein leverde vier assists af voor Zurich.

Aalborg Pirates – Frölunda Indians 1-5

De Zweden van Frolunda waren al zeker van de play-offs en Aalborg was al uitgeschakeld.  Beste man aan de kant van de Zweedse formatie was de Amerikaan Ryan Lasch, die drie assists gaf.

THOMAS SABO Ice Tigers – Rouen Dragons 2-5

Een wedstrijd waar het voor beide teams nog ergens om ging. De winnaar zou naar de play-offs gaan. Alleen in de eerste periode konden de Ice Tigers iets laten zien. In periode twee en drie schoten ze, respectievelijk twee en één keer op de goal van de Fransen. Na twintig minuten was de stand nog 1-1, door twee powerplay goals van beide teams via Alexander Aleardi voor Rouen en Shawn Lalonde voor Nürnberg. Twee goals voor Rouen in het middenstuk via Loic Lamperier en Michel Miklik zorgden voor een Franse voorsprong. In minuut 49 werd het enige schot op doel van de Fransen in de derde periode omgetoverd tot aansluitingstreffer door Eugen Alanov. Vijf minuten daarna was het definitief over door de goal van Nicolas Dechamps en een paar tellen later scoorde hij ook nog de empty netter. Rouen gaat door naar de laatste zestien.

EV Zug – Kometa Brno 2-1

Zug en Brno waren al geplaatst en dat was te merken. Vooral aan Zug-zijde, die in totaal maar twaalf schoten op het doel afvuurden op de goal van Lukas Dostal. De Zwitserse goalie Sandro Aeschlimann deed het een stuk beter met 28 reddingen. De twee goals van Zug kwamen tot stand via Domenic Lammer en Dario Simion. Lukas Dostal scoorde de eretreffer voor Brno.

HC Bolzano – GKS Tychy 6-4

Bolzano moest winnen om door te gaan. Daar voldeden ze ruim aan, maar het ging niet gemakkelijk ondanks de 4-0 voorsprong na 30 minuten. Goals van Luca Frigo en Marco Insam en twee van Michael Blunden waarmee Bolzano op rozen dacht te zitten. Twaalf minuten had GKS nodig om vier goals te maken. Dat gebeurde via Radoslaw Galant, Jaroslaw Rzeszutko, Andrei Mikhnov en Alex Szczechura. In de 47e minuut kwam Bolzano weer op voorsprong door Matti Kuparinen en die herhaalde het kunststukje nog een keer. Zo bepaalde hij met twee goals in de slotfase de eindstand op 6-4.

Cardiff Devils – Växjö Lakers 5-6 OT

Vaxjo en Cardiff speelden om des keizers baard omdat beide ploegen al waren uitgeschakeld. In de Ice Arena in Wales werd het publiek nog getrakteerd op een heerlijke wedstrijd met veel goals. Joey Martin en Layne Ulmer voor de Devils en Joel Persson voor de Lakers scoorden ieder twee keer, waarvan Persson de gelijkmaker bij 5-5 en de overtime winner voor zijn rekening nam.