Pacific Division, WK U18 Dames, Toekomst BeNe League en Trappers in DEL2


Tilburg Trappers Face-Off IJshockey Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

Als de Trappers wederom de play-offs winnen en ze mogen dan nog steeds niet naar de DEL2, wat moet de club dan gaan doen?

Graeme: Ik verwacht dat wanneer Tilburg Trappers dit jaar wéér kampioen wordt, zij mogen promoveren. Ik hoor veel positieve verhalen m.b.t. de organisatie van de Tilburg Trappers. Zo is oud-speler Deniz Mete aangetrokken om de marketing en communicatie afdeling te ondersteunen. Het uitstellen van de verbouwing van het stadion, de eventuele aankoop van het stadion en de besparing van één import zijn allemaal signalen dat Tilburg Trappers met iets achter de schermen bezig is. Ook de oefencampagne tegen de Del (2) teams is ook niet voor niets geweest. Deze teams hebben tijdens de oefenwedstrijden kennis gemaakt met de club, de infrastructuur, de supporter etc. Die Duitse clubs zijn zeker overtuigd dat de Tilburg Trappers op allerlei vlakken een leuke en sportieve toevoeging aan ‘hun’ competitie zal zijn.

Jeroen: Net als velen met mij, vind ik dat Tilburg die stap hoort te maken. Stiekem verwacht ik ook dat ze eindelijk groen licht krijgen na dit seizoen. Mocht het niet doorgaan , ben ik bang dat ze misschien te lang stil staan in de ontwikkeling. Waardoor het voor spelers minder aantrekkelijk gaat worden om bij de club te blijven of naar de club te verkassen.

Gert-Jan: Misschien officieel vestigen in Kaldenkirchen en wedstrijden spelen in Stappegoor? Ik zou niet weten wat de beste oplossing is.

Sportief gezien wil je natuurlijk omhoog, maar blijven spelen op hoger niveau dan in Nederland (bij de Oberliga) is natuurlijk niet verkeerd.
Jacco: Het zou natuurlijk heel erg zonde zijn als zij zich weer niet mogen bewijzen op een hoger niveau. Dat is natuurlijk wel het doel, en het kan zomaar zijn dat spelers dan na gaan denken over een andere stap. Vooralsnog hoop ik dat het goed gaat komen en ze de stap omhoog mogen maken.
Previous Sfeerproeven in Göteborg bij de Frölunda Indians
Next Analyse: Sprong voor 99 procent zeker van vaste selectieplaats bij Penguins