Pacific Division, WK U18 Dames, Toekomst BeNe League en Trappers in DEL2


Marée Dijkema
Marée Dijkema, captain van Nederland U18, na winst op het WK U18 in Mexico

De dames U18 wonnen in Mexico goud. Wat is jouw voorspelling in Schotland bij het volgende WK U18?

Gert-Jan: Onze dames zijn sterk, snel en kunnen de rest van de wereld gewoon inpakken. De Britse en Chinese vrouwen kunnen wel wat makkelijker opzij gezet worden dan de Franse, Poolse en Noorse dames. Realistisch gezien mogen we blij zijn dat de vrouwen zich handhaven in Division IB. Je ziet wel dat de vrouwen meer kans op succes hebben dan de mannen op internationaal gebied, ik hoop dat de NIJB daar ook meer aandacht en geld aan besteed dan nu het geval is. Al staan ze gelukkig niet stil.

Jacco: Als we heel realistisch gaan zijn gaat het gewoon heel erg zwaar worden. Er zijn natuurlijk wat goede speelsters weg en het moet nog maar blijken of de nieuwe aanwas zich kan handhaven op dit niveau. Dus hopen op handhaving in de divisie.

Graeme: De dames zullen het zwaar krijgen maar de dames zijn niet kansloos. Ik verwacht dat de podiumplaatsen voor Noorwegen, Frankrijk en Polen zijn weggelegd. Ik verwacht dat de Britten als laatste eindigen en dat China met Nederland om plek vier strijdt.

Jeroen: Na het grote succes vorig jaar, hebben de meiden hopelijk de volgende stap gemaakt. Maar ze zullen vol aan de bak moeten straks in Schotland.  Ik hoop dat ze zich weten te handhaven.