Pacific Division, WK U18 Dames, Toekomst BeNe League en Trappers in DEL2


Wordt de toekomst van de BeNe-League stabiel of instabiel met de toevoeging van Duitse clubs in 2019-2020?

Jacco: Het zal natuurlijk heel wat extra gaan vergen van de Nederlandse en Belgische clubs. De vraag is of zij de extra tijd en geld die het gaat kosten kunnen investeren. Neemt niet weg dat ik persoonlijk het altijd goed vind als er nieuwe clubs bij komen. We moeten er alles aan doen om het ijshockey aantrekkelijker te maken, en met de toevoeging van een aantal goede, degelijke Duitse teams denk ik dat de competitie alleen maar aantrekkelijker gaat worden.

Graeme: De BeNe-League zal stabieler worden. De organisaties achter de Nederlandse en Belgische clubs zullen hard aan de bak moeten. Maar dat zal uiteindelijk een investering zijn in de eigen club. De spelers zullen het zwaar krijgen met langere reizen maar dat kan een positief resultaat opleveren. Je gaat als team toch niet uren lang in de bus zitten om vervolgens zonder punten de terugreis te maken? Ook zorgt het Nederland vs. Duitsland gevoel voor de extra motivatie. Ik denk niet dat de clubs zich zorgen moeten maken om de financiën. Als club moet je ‘Duitsland’ niet als bedreiging zien maar als kans. Het biedt nieuwe mogelijkheden m.b.t. sponsoren. Er zullen zeker sponsoren zijn die de competitie interessanter vinden wanneer ook hun logo tot ver over de Duitse grens te zien is. Dat vult het gat in de begroting of kan er zelfs voor zorgen dat er meer geld beschikbaar is voor bijvoorbeeld de jeugdopleiding.

Jeroen: Ik vind het voor de competitie een goede aanwinst. Het maakt de competitie niet alleen groter maar zeker ook sterker. Hierdoor krijgen de huidige teams meer weerstand,  dus voor de ontwikkeling van spelers een voordeel .

Gert-Jan: De Duitse gründlichkeit zit natuurlijk ook in de teams en organisatie dus dat brengt zeker meer stabiliteit. Of het organisatorisch gerealiseerd kan worden is een ander verhaal. Voor sommige teams worden de afstanden misschien wel erg groot, en spelers en begeleiders hebben meestal naast hun ijshockey leven ook nog een baan of partner die wat aandacht wenst.

Previous Sfeerproeven in Göteborg bij de Frölunda Indians
Next Analyse: Sprong voor 99 procent zeker van vaste selectieplaats bij Penguins