Welke ploegen en spelers gaan dit seizoen hoge ogen gooien in Nederland en België


OSCAR DE KUNDER

Redacteur en Ahoud Devils Nijmegen watcher voor Face-Off. Favoriete NHL Team: Vancouver Canucks. Heeft gouden handjes. Was in mei 2018 voor Face-Off aanwezig op het WK in Denemarken, waar hij de top ijshockeylanden als Canada en Zweden zag spelen. Is de redacteur met de meeste doorzettingskracht binnen Face-Off. Geen roadtrip is hem te gek, laat Oscar maar schuiven.

De landskampioen en bekerwinnaar in Belgie wordt? 

Ik denk dat Herentals één van deze prijzen pakt of zelfs beide prijzen, mede door de nieuwe coach Jeffrey van Iersel. Die schakelde met zijn oude club Herentals uit in de play-offs vorig seizoen. Maar ik verwacht aan de Belgische kant dat nieuwkomer Mechelen ook nog wel eens voor een verassing kan zorgen.

De landskampioen en bekerwinnaar in Nederland wordt?

Voor de beker denk ik -net als zo vaak- dat de strijd zal gaan tussen Heerenveen en Den Haag. Het wordt een close call beker finale, maar uiteindelijk blijft de beker in Den Haag. De landskampioen komt dit jaar uit Nijmegen, want bij AHOUD Devils zijn er heel veel nieuwe spelers aangetrokken. Coach Alexander Jacobs weet daar uiteindelijk een hecht team van te maken, zodat er in Nijmegen eindelijk na zoveel jaar weer een prijs wordt gewonnen.

Wie wordt de kampioen in de BeNe League komend seizoen?

Ik denk dat de strijd op het kampioenschap in de BeNe League uit eindelijk zal gaan tussen Den Haag, Heerenveen, Geleen en Nijmegen. Voor Den Haag en Heerenveen is het haast normaal dat deze clubs de play-offs halen en dat verwacht ik dan ook. Maar als Geleen het goed beter doet dan vorig seizoen, verwacht ik zeker dat de Limburgers de andere clubs het nog wel eens lastig kan maken. De titel in de BeNe League is voor Nijmegen, mede dankzij het nieuwe aangetrokken talent RJ Reed uit Canada. Of ik moet het totaal mis hebben.

RJ Reed Face-Off IJshockey BeNe League

Welke speler(s) ga jij extra in de gaten houden?

Dat zijn er wel een paar; Levi Houkes die heeft gezegd in het Face-Off Magazine dat hij met AHOUD Devils landskampioen gaat worden, dus we gaan dat zien. Ook verwacht ik veel van de nieuwe talenten van Nijmegen RJ Reed en Branden Eden. En natuurlijk Alan van Bentem of hij met Den Haag een van de prijzen van vorig seizoen weet te behouden voor de Hagenezen.

Previous NHL Preview: Kan Philadelphia Flyers een tandje bijzetten?
Next NHL Preview: LA Kings, de terugkeer van Ilya Kovalchuk in de NHL