NHL Preview: Kan Philadelphia Flyers een tandje bijzetten?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Philadelphia Flyers.

Afgelopen seizoen

De Flyers hadden het goed gedaan in de draft door Nolan Patrick te kiezen. Iedereen was erg benieuwd naar hoe hij zou presteren en daardoor had niemand het eigenlijk over de rest van het team. Maar uiteindelijk lieten ze goed spel zien, en daardoor pakten ze ook een play-off plek. Boven verwachting? Wellicht wel, maar compleet verdiend.

Aangetrokken en vertrokken 

Tja, hier kunnen we erg kort zijn. De enige speler van naam die naar Philly kwam was James van Riemsdyk. JvR kwam over van Toronto Maple Leafs.

Verder vertrok Petr Mrazek naar Carolina Hurricanes en Valtteri Filppula richting New York Islanders.

Vooruitblik

De selectie is nagenoeg gelijk gebleven en dat kan positief gaan uitvallen voor Philadelphia. Nolan Patrick gaat zijn tweede seizoen in, dus ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen. Verder zijn stabiele factoren Claude Giroux en Sean Couturier er gewoon nog en kunnen die het beter gaan doen als vorig seizoen?

Keep an eye on

Claude Giroux was de grote meneer van vorig seizoen. Hij speelde zijn beste seizoen ooit en behaalde maar liefst 102 punten. Kan hij het aankomend seizoen nóg beter doen?

Sean Couturier het maatje van Giroux speelde ook als een beest. Verrichte veel verdedigend werk en knalde nog even 76 punten bij elkaar. Ook een career high.

Nolan Patrick. Als rookie pakte hij 30 punten en had een prima seizoen. Hier en daar wel een beetje wisselvallig, maar dat vergeven we hem.

Voorspelling

De Flyers hebben hun team nagenoeg intact gehouden. Ik denk dat ze net als vorig seizoen door kunnen stoten naar de pay-offs, maar daar zullen ze, denk ik, weer niet heel lang overleven.

Previous BeNe League Preview: De jacht op CAIROX HIJS Hokij is geopend
Next Welke ploegen en spelers gaan dit seizoen hoge ogen gooien in Nederland en België