NHL Preview: LA Kings, de terugkeer van Ilya Kovalchuk in de NHL


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op LA Kings

Afgelopen seizoen

LA Kings was goed voor de eerste wildcard plek in de Eastern Conference. De strijd om directe plaatsing, een wildcard of geen play-offs duurde tot de laatste week. In de eerst ronde van de play-offs bleek Vegas Golden Knights veel te sterk LA Kings. Het werd een clean sweep voor het verrassende team uit Las Vegas.

Aangetrokken en vertrokken

Ilya Kovalchuk komt de gelederen van LA Kings versterken, hij komt als free agent terug in NHL na vijf seizoenen in de Russische KHL te hebben gespeeld. Hiervoor speelde hij drie en een half seizoen voor New Jersey Devils en zeven en half seizoen voor Atlanta Thrashers. Tijdens zijn verblijf bij deze twee NHL teams verbleef hij ook tussendoor in de Russische KHL. Voor de duur van anderhalf seizoen maar dit had te maken met twee NHL lockouts van de seizoenen 2004/05 en 2012/13. Naast Kovalchuk werd in een deal met Tampa Bay Lightning back up goalie Peter Budaj vast gelegd, in ruil voor Andy AndreoffChristian FolinTorrey MitchellAndrew CrescenziKevin GravelMichael MerschScott Wedgewood, Tobias Rieder en Jordan Subban verlaten als free agent de LA Kings.

Vooruitblik

LA Kings heeft als eerste doelstelling het halen van de play-offs, daarnaast willen ze om de Stanley Cup spelen. Met de contract verlenging van acht jaar voor top verdediger Drew Doughty zetten ze deze wens nog eens kracht bij.

Keep an eye on

Drew Doughty, Zal weer mee doen om de Norris Trophy voor beste verdediger in de NHL. Hij won deze al eens in 2016. Ilya Kovalchuck, is hij nog de grootheid van weleer?

Voorspelling

Mijn verwachting is dat het in de spannende Pacific Division voor LA Kings mogelijk is om als nummer drie te eindigen en play-offs te halen. Ik verwacht ze niet als kandidaat om de Western Conference te winnen.

Previous Welke ploegen en spelers gaan dit seizoen hoge ogen gooien in Nederland en België
Next RBS XII: Wordt het UNIS Flyers Heerenveen of CAIROX HIJS Hokij?