Welke ploegen en spelers gaan dit seizoen hoge ogen gooien in Nederland en België


REGINALD DELMARCHE

Redacteur bij Face-Off. Zorgt voor het Belgische tegengeluid. Enorme passie voor ijshockey; meer gefocust op BeNe League, Duitse competities en CZ hockey fan! Naast artikelen schrijven, een gedreven reporter/commentator van ijshockey wedstrijden alsook van het Belgisch Rally Kampioenschap. Zal als co-host te horen zijn bij de livestreams van o.a. ERA Renomar HYC in het seizoen 2018-2019.

De landskampioen en bekerwinnaar in Belgie wordt? 

Als liefhebber van de sport en voor de suspens hoop ik dat de twee Belgische toppers elk hun prijs pakken. Luik en Herentals zijn sterk, beiden hebben een hechte groep en beiden hebben een sterke coach. Wat gaat het verschil maken? Een beetje meeval en hoe er omgegaan wordt met tegenvallende momenten, kwetsuren of schorsingen. En de kracht van de imports kan misschien wel een belangrijke factor zijn.

Preston Shupe BeNe League IJshockey Face-Off HYC Herentals

De Bulldogs Canadians, Nick Rivait en Cheyne Matheson, hebben hun kunde vorig jaar goed in de verf gezet. Nu starten we wel een nieuw seizoen, de tellers staan weer op nul. En de slagkracht doorheen het seizoen van Preston Shupe en Kyle Roberts bij HYC zal er ook moeten wezen om de prijzen naar Herentals te halen. En natuurlijk mogen, zullen Antwerp Phantoms, Leuven Chiefs en Mechelen Golden Sharks wel eens verrassen. Een titel binnenhalen zal (nog) niet voor dit seizoen zijn.

De landskampioen en bekerwinnaar in Nederland wordt?

Ben benieuwd of Ahoud Devils Nijmegen en Microz Eaters Geleen de volgende stap richting de top zullen zetten de komende weken, de komende maanden. Anderzijds hebben CAIROX HIJS Hokij en Unis Flyers Heerenveen beiden nog steeds een sterk team dat voor de hoofdvogel kan gaan.

Wie wordt de kampioen in de BeNe League komend seizoen?

Tja. Als Belg binnen de Face-Off groep, ga ik natuurlijk voor Belgische titelkandidaten. Ik hoop van harte dat Bulldogs Luik of ERA Renomar Herentals de finale bereiken en dan ook de titel binnenrijven. De ‘G6’ (Flyers, Devils, HIJS en Eater,s plus de eerder vermelde twee Belgische clubs), lijken allen sterk en titelrijp. Het wordt dan ook een mooi kampioenschap om naar uit te kijken!

Welke speler(s) ga jij extra in de gaten houden?

HIJS Hokij BeNe League IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Daar de forwards sowieso genoeg in beeld komen, kijk ik uit naar sterke verdedigers uit de Lage Landen. Jongens als Frank Neven, Ritchie van Hulten of Vadim Gyesbreghs zullen weer ontzettend belangrijk zijn binnen hun teams. En de ontwikkeling van knapen als Sebastian Kragt, Ceaney van Uijtrecht of een Niels van der Vossen zijn leuk om volgen. Benieuwd of ook zij kunnen uitgroeien tot dergelijke steunpilaren binnen hun teams op BeNe-niveau.

Previous NHL Preview: Kan Philadelphia Flyers een tandje bijzetten?
Next NHL Preview: LA Kings, de terugkeer van Ilya Kovalchuk in de NHL