Welke ploegen en spelers gaan dit seizoen hoge ogen gooien in Nederland en België


SVEN VAN DER OOST

Redacteur met eigen mening. Verzorgt ook de marketing en webshop binnen Face Off. IJshockey verslaafd sinds de jaren 90, met dank aan Teemu Selanne. Toch gekozen voor Pittsburgh Penguins vanwege het tenue en Mario Lemieux. Nu dolenthousiast van Crosby, Malkin en Guentzel. Volgt ook de BeNe League. Heeft als fanboy stiekem posters van Brent Burns boven zijn bed hangen.

De landskampioen en bekerwinnaar in Belgie wordt?
Dat gaat weer een mooie strijd tussen Herentals en Luik worden! Ik denk dat Herentals het verlies van Trevor Hunt heel erg gaat voelen, waardoor Bulldogs Luik er met de dubbel vandoor gaat. Bij Bulldogs is bijvoorbeeld Cheyne Matheson ontzettend belangrijk. En ook goed. Die werd nogal gemist toen de prijzen verdeeld werden in de BeNe League. De andere Belgische ploegen komen simpelweg tekort om met deze twee teams mee te strijden om de prijzen.

De landskampioen en bekerwinnaar in Nederland wordt? Ik denk dat de prijzen dit jaar meer verdeeld gaan worden. Ik hoop dat ook eigenlijk wel. De landskampioen en Ron Berteling Schaal winnaar zal UNIS Flyers Heerenveen gaan worden. De bekerfinale zal tussen HIJS Hokij Den Haag en Ahoud Devils Nijmegen gaan waarbij de ploeg uit Den Haag aan het langste eind trekt.

BeNe League IJshockey Face-Off UNIS Flyers Heerenveen

Wie wordt de kampioen in de BeNe League komend seizoen? De top is dit jaar uitgebreid en dat zal de spanning goed doen. Er is in mijn ogen wel een echte top-6 ontstaan nu. Naast Heerenveen, Den Haag, Herentals, Nijmegen en Luik vind ik ook Geleen een goede ploeg hebben. Die hebben er goed aan gedaan om Nick Verschuren binnen te halen. Daar haal je de goals mee die je vorig jaar tekort kwam. Ook de import Matthew Beer schijnt een goede speler te zijn. Een ploeg om in de gaten te houden dus. Ik ga hier ook voor UNIS Flyers Heerenveen als kampioen.

BeNe League IJshockey Face-Off Geleen Herentals
Foto: Kurt Tops

Welke speler(s) ga jij extra in de gaten houden? Ik ben meer een voorstander om teams in de gaten te houden. Een speler alleen kan nog zo goed zijn, je hebt een team nodig om echt prestaties te behalen. Van de top-6 weten we wel wat ze kunnen. Maar waar ik echt benieuwd naar ben is hoe een ploeg als Zoetermeer Panters het gaat doen. Daar zitten echt goede spelers tussen. Een ploeg die vorig seizoen met enorm veel tegenslagen (blessures/privéomstandigheden) te maken had. Als dat dit jaar bespaard kan blijven dan zie ik de ploeg nog wel een paar verrassende uitslagen neerzetten.

Als ik dan toch een paar individuen moet noemen ga ik genieten van Joy Turpijn, Levi Houkes, Akim Ramoul en hopelijk nog een jaar John Versteeg. Dat zijn toch wel mijn vier favoriete spelers.

Previous NHL Preview: Kan Philadelphia Flyers een tandje bijzetten?
Next NHL Preview: LA Kings, de terugkeer van Ilya Kovalchuk in de NHL