Favorieten in de BeNe League, Daniel Sprong, Promotie/Degradatie en het tweede Face-Off seizoen


Natuurlijk gaan we onze Nederlandse trots in Amerika ook weer op de voet volgen. Wat verwacht jij van het seizoen van Daniel Sprong?

Face-Off IJshockey Daniel Sprong ShowShow

Stefan: Dit vind ik lastig. Enerzijds blonk hij afgelopen seizoen in de NHL wedstrijden niet echt uit. Ik zou wat dat betreft verwachten dat hij vooral in de AHL blijft uitblinken komend seizoen, met af en toe een NHL wedstrijd. Binnen de AHL zal hij wel weer één van de beste spelers zijn, dus laten we gewoon hopen dat dit beloond wordt met veel NHL ijstijd.

Barend: Sprong moet dit seizoen echt een kans krijgen in Pittsburgh. En die moet hij ook pakken ook! Vorig seizoen heeft hij een prima seizoen gehad in de AHL en die lijn moet Sprong nu doorzetten bij de ‘echte’ Penguins. Zij hebben zijn contract verlengd, je zou dus mogen verwachten dat ze vertrouwen in Sprong hebben. Dat zullen ze toch niet hebben gedaan voor één of andere trade.

Reginald: De Nederlandse Canadees haspelde voor het eerst een volledig seizoen op AHL topniveau af. Dat is al puik voor een 21-jarige. En hij imponeerde daar zeer zeker met een gemiddelde van één punt per game overheen het seizoen. Dat Daniel die cijfers maar bevestigt en dan komen er sowieso wel weer NHL speelkansen. Hoeft ook niet persé bij de Pinguins te wezen, dat mag ook bij een ander team.

Sven: Ik denk dat Sprong het roster niet gaat halen bij Pittsburgh Penguins. Puur vanwege de belangrijkere spelers die wel op het roster staan. Het is in mijn ogen lastig om Sprong hier tussen te voegen. Sprong komt namelijk fysiek nog wel een beetje tekort en ook op verdedigend vlak mag het (al heeft hij hierin al enorme stappen gemaakt) wel wat beter. Een ‘wat minder’ NHL team zou uitkomst bieden. Want nog een jaar AHL zou geen beloning voor het prima afgelopen seizoen zijn. Hij moet minuten maken in de NHL. Alleen zo zal hij nog beter worden. 

Previous BeNe League Preview: Is ERA Renomar HYC klaar voor de prijzen?
Next BeNe League Preview: Luik Bulldogs van outsider naar titelkandidaat!