BeNe League Preview: Luik Bulldogs van outsider naar titelkandidaat!


BeNe League IJshockey Face-Off Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende hockey seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Réginald Delmarche laat zijn licht schijnen op Luik Bulldogs.

Afgelopen seizoen:

Het was een prima seizoen voor de ploeg uit Luik, de Vurige Stede. De bekercompetitie speelden de Bulldogs sterk en grepen de zege in die Belgische Beker na een spannende finale tegen HYC. Eens 2018 op gang geschoten, realiseerde de ploeg van coach Paul Vincent een indrukwekkende reeks in onze BeNe League. Deze bracht de groep om captain Jordan Paulus tot in de halve finales van de BeNe League Play-Offs. Verzwakt door enkele gekwetste toppers, zoals Cheyne Matheson en Gaetan Rondia, raakten ze niet voorbij Heerenveen in de halve finales; toch wel het vooropgestelde doel.

Aangetrokken en vertrokken:

Na amper één seizoen alweer weg uit Nijmegen, trok Kay Gielen, polyvalent en doelgericht, nu naar Luik en lijkt op zijn 26e sterker dan ooit. Jong defensief talent Bojay Claassen zal ongetwijfeld de kansen krijgen om te groeien aan de Maas. Op het vertrek van Gaetan Rondia na, is de kern van vorig jaar quasi ongewijzigd.

Kay Gielen BeNe League IJshockey Face-Off Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Vooruitblik:

Heeft dit Luik nog progressiemarge is de hamvraag. De basis met kleppers als Akim Ramoul, Alex Bremer, Jordan Paulus, Lars Engwegen, Ax’l Milpas, Frank Neven of Yoren De Smet bleef ongewijzigd. De succesvolle imports, Cheyne Matheson en Nick Rivait, verlengden hun contract en jongeren als Bryan Henry, Kai Willems, Virgil Delbrassine en Loris Darques kunnen zeker nog sterker worden. Dus durven we stellen dat Luik, zeker offensief, gewapend is voor een sterk jaar.

BeNe League IJshockey Face-Off Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Keep an eye on:

Opnieuw herenigd met zijn matties uit Geleen, gecoacht door Paul Vincent en met het vurig publiek in de rug, lijkt niets in de weg te staan voor Kay Gielen om een beresterk seizoen te spelen.

Voorspelling:

Zolang er achteraan geen uitvallers genoteerd worden, zijn deze Bulldogs een potentiële titelkandidaat! Zowel voor de Belgische Beker als in de strijd om het BeNe Kampioenschap is dit team klaar om geschiedenis te schrijven als alles meezit!

Previous Favorieten in de BeNe League, Daniel Sprong, Promotie/Degradatie en het tweede Face-Off seizoen
Next NHL Preview: New Jersey Devils wil komend seizoen veel meer!