NHL Preview: New Jersey Devils wil komend seizoen veel meer!


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jonathan van Osta laat zijn licht schijnen op de New Jersey Devils.

Afgelopen seizoen

De verwachtingen van de Devils waren afgelopen seizoen relatief laag. Ze waren als een van de laagste geëindigd in het seizoen van 2016/2017. Men verwachtte dat ze in 2017/2018 een pittig seizoen tegemoet zouden gaan, in de behoorlijk competitieve Metropolitan Division. Desalniettemin slaagden zij erin om voor het eerst in zes seizoenen een plek in de Stanley Cup playoffs te krijgen.

In de playoffs moesten zij het afleggen tegen een van de favorieten van het seizoen: Tampa Bay Lightning. Na vijf wedstrijden in de playoffs was het resultaat bepaald: Tampa Bay ging door en voor New Jersey eindigde het ijshockey seizoen. John Hynes, de coach van de Devils, was duidelijk over zijn verwachtingen van het team. “Hoewel wij het team altijd beter proberen te maken, verwachten wij vooral dat dit eerst intern in werking gezet moet worden. Wij hebben een goed team, maar wij verwachten dat deze jongens het nog beter gaan doen. Als je wilt dat je team groeit, moet je eerst je eigen mensen beter maken. Wij moeten tijd steken in onszelf; zorgen dat wij in alle opzichten beter terug komen op het ijs dan vorig jaar.

Nico Hischier blijft een van de belangrijkste spelers voor de Devils

Aangetrokken en vertrokken

Er hebben zich bij de New Jersey Devils eigenlijk weinig wijzigingen voorgedaan gedurende het off-season. Enkele contracten zijn verlengd. In feite is de enige noemenswaardige wijziging de aanwinst van het jonge talent Ty Smith. De 18-jarige Smith staat als verdediger op de tweede plaats in de WHL (Western Hockey League) als het gaat om assist en totaal aantal punten.  Hij was onder andere de captain van Team Canada gedurende het U18 WK van 2018.

De verwachtingen van Smith zijn hooggespannen, maar het zal voor het komende seizoen eerst aanzien zijn hoe Smith gaat presteren op het hoogste niveau.

Vooruitblik

De Devils hebben een streven voor zichzelf gesteld: zij willen het hele NHL seizoen een competitief sterk team zijn. Ze moeten continue knokken voor de Stanley Cup Play-off. De resultaten van afgelopen jaar moeten ze in het verleden laten. Het team zal als geheel sterker uit moeten komen, en dat vraagt extra inzet van alle individuele spelers. Wat dat betreft ligt er veel verantwoordelijkheid bij de Rookies van de Devils. Die waren afgelopen seizoen goed voor 51 goals, wat op de tweede plaats komt, na de Boston Bruins die er 58 hadden.

Keep an eye on

De rookies zijn dus essentieel voor de Devils, maar van hen ligt de nadruk vooral op Nico Hischier, die met 20 goals en 32 assists een goed seizoen achter de rug heeft. De tweede man onder de rookies is Jesper Bratt, goed voor 12 goals en 23 assists. Andere belangrijke spelers zijn de twee die afgelopen seizoen grotendeels afwezig waren: Marcus Johansson en Kyle Palmieri. En dan natuurlijk niet te vergeten Taylor Hall, de NHL Most Valuable Player van afgelopen seizoen, met 93 punten (39 goals en 54 assists) in het afgelopen seizoen.

Taylor Hall werd afgelopen seizoen MVP van de NHL

Voorspelling

Er zal voor New Jersey denk ik weinig veranderen in het komende seizoen ten opzichte van vorig seizoen. Qua samenstelling is er vrijwel niets veranderd binnen het team. Dus zullen de veranderingen afkomstig moeten zijn van de spelers zelf.  Op dat vlak zie je wel dat alle spelers heel graag meer willen, dus aan motivatie zullen ze geen tekort hebben komend seizoen. Ook stonden de Devils voor het eerst in jaren weer eens in de Play-Offs. En ik weet zeker dat ze dit seizoen het zelfde willen halen. De vraag is vooral: hoever zullen ze in de Play-offs komen? Dat zal het team de komende maanden moeten bewijzen.

 

Previous BeNe League Preview: Luik Bulldogs van outsider naar titelkandidaat!
Next Face-Off gaat vol vertrouwen, energie en positief kritisch het tweede seizoen in