Favorieten in de BeNe League, Daniel Sprong, Promotie/Degradatie en het tweede Face-Off seizoen


Zaterdag begint het seizoen weer met de Ron Berteling Schaal. Wie schat jij op dit moment als favoriet in voor de titel in de BeNe League?

BeNe League IJshockey Face-Off AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Kurt Tops

Barend: De BeNe League volg ik maar minimaal. Ik zie de uitslagen voorbij komen en weet dat Den Haag het vorig jaar erg goed heeft gedaan door UNIS Flyers Heerenveen in meerdere finales te verslaan. Deze twee ploegen zie ik daarom dan ook voor dit seizoen als favoriet. Verder heb ik begrepen dat Nijmegen een aantal nieuwe spelers heeft aangetrokken waardoor ze niet slechter zijn geworden. Over de Belgische ploegen kan ik niets zeggen omdat ik daar echt te weinig van weet.

Reginald: De favoriet bij uitstek, zie ik nog niet. Den Haag zal willen bevestigen; nooit makkelijk na zo’n topseizoen. Heerenveen en Nijmegen willen meer en willen beter. HYC Herentals alsook Bulldogs Luik willen ongetwijfeld ook hoger scoren. En wie weet komt de verrassing van het seizoen van een heel andere club. De top-4 halen zal een hele opdracht worden; voor elk BeNe-team. Mooi toch!

Sven: Voor beide deelnemers aan de Ron Berteling Schaal zal er druk op staan. De Flyers willen hun prijzen terug gaan pakken terwijl HIJS de prijzen wil verdedigen. Ik denk dat UNIS een betere selectie heeft neergezet afgelopen zomer dus die zie ik als absolute favoriet. Maar ik ben ook heel erg benieuwd naar Nijmegen. Die hebben zichzelf aardig versterkt en een nieuwe ervaren coach voor de groep gezet. Daarbij denk ik dat ook HYC Herentals, Bulldogs Luik en Geleen het beter gaan doen dan vorig jaar. Al met al goed voor het niveau van de BeNe League als er meerdere clubs meedoen om het eremetaal.

Stefan: Dat zal een lastige voorspelling zijn. De recente vriendschappelijke wedstrijden geven eigenlijk nog geen goed beeld van de krachtverhoudingen. Ze laten hooguit zien welke teams het meeste getraind hebben in de zomer. Ik denk dat Den Haag voor het BeNe-kampioenschap weer gaat verrassen. Het blijft een kwalitatief sterke selectie, en ze weten toch altijd onverwachts goed uit de hoek te komen.

Previous BeNe League Preview: Is ERA Renomar HYC klaar voor de prijzen?
Next BeNe League Preview: Luik Bulldogs van outsider naar titelkandidaat!