Veel overtime beslissingen in eerste speelronde van de DEL


Face-Off IJshockey DEL

Face-Off neemt de DEL onder de loep vanaf dit seizoen. Onze vaste man Cor Machielsen zit in Canada, vandaar dat RIk Bruijnius de honeurs waarneemt. Hij zag in  de eerste speelronde veel wedstrijden pas in overtime beslist worden.

Eisbären Berlin – EHC Red Bull München 2-4

Het was een wedstrijd met veel tijdstraffen. Twaalf keer mocht er een speler van München naar de strafbank en zeven keer een speler van Berlijn. Gelukkig bleef er nog tijd genoeg over voor wat hockey. Vijf seconden voor het verstrijken van de eerste periode was het Maximilian Kastner  die voor München de score opende. De tweede periode was voor Berlijn. Nadat Konrad Abeltshauser voor München de voorsprong verdubbeld had, kwam Berlijn terug in de wedstrijd door een goal van Thomas Oppenheimer en Florian Kettemer. Met een gelijke stand werd de derde periode aangevangen. Aan het begin van de periode viel de eerste en enige powerplay goal van de wedstrijd en die werd gescoord door Justin Shugg voor München. Nadat hij de vierde voor München en laatste goal van de wedstrijd liet noteren mocht Konrad Abeltshauser zich laten kronen tot man van de wedstrijd.

Schwenninger Wild Wings – THOMAS SABO Ice Tigers 3-2 (OT)

Een gelijk opgaande wedstrijd die een overtime nodig had om tot een winnaar te komen. Het was na vier minuten Philippe Dupuis die middels een shorthanded goal de score opende voor Thomas Sabo Ice Tigers. Het duurde tot de tweede periode voordat er weer gejuicht kon worden. Het was Ville Korhonen die de gelijkmaker liet aantekenen, middels een powerplay goal. Echter voor het verstrijken van de periode herstelde  Brandon Buck de voorsprong voor de Ice Tigers. Twee en een halve minuut voor het verstrijken van de derde periode was het Stefano Giliati de wedstrijd naar overtime schoot. Hierin was het Tobias Wörle die de winst pakte voor Schwenniger Wild Wings.

Adler Mannheim – Düsseldorfer EG 1-2 (OT)

Deze wedstrijd mocht ook de beslissing in overtime zoeken. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er niet echt met scherp geschoten, en waren de goalies beter op dreef. Beide teams scoorde in de eerste periode. Het was Chad Kolarik die op de powerplay de score voor Mannheim opende. Even later was het Alexanader Barta die de stand gelijk trok. Hierna kwam er in de reguliere speeltijd niemand meer op het scorebord. In overtime was het Ken Andre Olimb die scoorde voor Düsseldorf en zich derhalve match winner mocht noemen.

Krefeld Pinguine – Pinguins Bremerhaven 3-4 (OT)

Een duel tussen Pinguins dat moest haast wel een mooie wedstrijd opleveren. En het werd een gelijkwaardige wedstrijd met scores en penalty’s over en weer die in overtime beslist zou worden. Na twee minuten en twintig seconden stond Krefeld al met twee goals voor. Het was Phillip Bruggisser  die de score opende en negen seconden later scoorde Martin Schymainski de tweede. Na de onderbreking liet Bremerhaven zien dat het van de schrik bekomen was en wisten via Justin Feser en Maxime Fortunus de stand weer gelijk te trekken. In de derde periode kwam Krefeld weer met dadendrang het ijs op en na één minuut kwamen zij via Daniel Pietta weer aan de leiding. Wederom liet Bremerhaven zien uit juiste hout gesneden te zijn want vier minuten later was het dankzij een powerplay goal van Carson McMillan weer gelijk. Ook hier was er een overtime nodig. Bremerhaven liet zien geleerd te hebben van eerste en derde periode en knalde nu zelf na zeventien seconden de winnende goal tegen de touwen. De game winner kwam op naam van Jan Urbas.

Kölner Haie – Augsburger Panther 4-5 (OT)

Ook hier moest de seizoensopener beslist worden in overtime. In een enerverende wedstrijd leek het er op dat Augsburg gehakt zou maken van Keulen. Aan het eind van de eerste periode stond het dan ook met drie goals voor. David Stieler opende na drie minuten al de scoren, Daniel Schmöltz en Sahir Gill deden ook een duit in het zakje. Dan de tweede periode, hier werd uit een compleet ander vaatje getapt en wel het vaatje van Keulen. Ze scoorden drie keer in de tweede waar Augsburg maar tot één goal kwam. Benjamin Hanowski, Steven Pinizzotto en Dominik Tiffels kwamen voor Keulen op het scorebord terwijl tussentijds Steffen Tölzer de vierde voor Augsburg liet aantekenen. Met één goal verschil was er nog van alles mogelijk met de derde periode voor de boeg. Keulen scoorde al na drieëntwintig seconden de gelijkmaker uit een powerplay  Fabio Pfhol tekende hier voor. Deze gelijkmaker betekende overtime, deze werd na anderhalve minuut beslist door Andrew Leblanc en de winst was hiermee voor Augsburg.

Iserlohn Roosters – Grizzlys Wolfsburg 5-2

Iserlohn mag zich na de eerste speelronde koploper noemen. Zij boekte namelijk de grootste overwinning van de avond. Wolfsburg was geen partij, terwijl het verschil in penalty minuten enorm was met elf tegen zeven penalty’s. Derhalve gaf de powerplay van Wolfsburg niet thuis en was die van Iserlohn onderscheidend. Op de powerplay opende Iserlohn de score via een goal van Jordan Smotherman, Marius Möchelman tekende voor de gelijkmaker maar nog voor het einde van de periode was Iserlohn dat weer een powerplay goal liet noteren Sasa Martinovic scoorde dit maal. In de tweede periode scoorde ieder éénmaal, voor Iserlohn was het Luigi Caporusso en voor Wolfsburg scoorde Kristopher Foucault. De derde periode was geheel aan Iserlohn om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 54 seconden werd daar de derde powerplay goal gescoord door Dylan Yeo en Lean Bergmann scoorde ook nog een goal en bepaalde daarmee de eindstand. Dit was nog niet alles, helaas waren de scheidsrechters genoodzaakt om ruim drie minuten voor het einde van de wedstrijd Keaton Ellerby met een tien minuten misconduct penalty weg te sturen voor een check naar het hoofd van een tegenstander.

Straubing Tigers – ERC Ingolstadt 4-2

Straubing was in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Doch was het dankzij Vili Sopanen Ingolstadt wat de score opende aan het eind van de eerste periode. De gelijkmaker kwam anderhalve minuut na de start van de tweede periode. Marcel Brandt scoorde deze en voor het einde van de periode liep Straubing uit dankzij goals van Stefan Loibl en Fredrik Eriksson. In de derde periode was Tyler Kelleher die dacht nog spanning in de wedstrijd te brengen maar al snel was het Jeremy Williams die het verschil weer naar twee schoot en daarmee de eindstand bepaalde.

Previous Detroit Red Wings captain Henrik Zetterberg zet punt achter loopbaan
Next Eaters 50 Weekend: boeiende duels op de eerste dag