Detroit Red Wings captain Henrik Zetterberg zet punt achter loopbaan


Henrik Zetterberg

Henrik Zetterberg, captain van Detroit Red Wings, heeft gisteren een punt achter zijn loopbaan gezet. De aanvoerder kampt al langere tijd met ernstige rugklachten en heeft na overleg met artsen de beslissing genomen om per direct te stoppen. Vorig seizoen speelde de Zweed nog alle 82 wedstrijden, tegen alle verwachtingen in.

INDRUKWEKKEND PALMARES

De 37-jarige Zweed speelde zijn gehele NHL-loopbaan voor Detroit. Hij werd als 210e overall gedraft in 1999 en zette in 2002 zette hij zijn eerste passen in Joe Louis Arena, waar hij direct met 44 punten van zich liet horen. Hij wint twee Stanley Cups in het Winged Wheel shirt. Het hoogtepunt is er in 2008, wanneer de aanvaller de beslissende treffer in Game 6 maakte tegen Pittsburgh Penguins en daarmee de Stanley Cup voor de tweede keer op rij naar Detroit brengt.

Met Zweden wint hij in 2006 zowel de Olympische titel als de wereldtitel. Na 1082 wedstrijden (337G, 623A)  in de NHL komt er een einde aan de carriere van Zetterberg, die geldt als een echte gentleman. Justin Abdelkader en Dylan Larkin worden genoemd als opvolger om de ‘C’ te gaan dragen komend seizoen in Detroit.

Previous Eerste oefenzege Tilburg Trappers tegen Herner EV
Next Veel overtime beslissingen in eerste speelronde van de DEL