Eerste oefenzege Tilburg Trappers tegen Herner EV

Tilburg Trappers speelde de laatste oefenwedstrijd op eigen ijs. Tegenstander Herner EV kwam op bezoek op Stappegoor en werd op een 5-4 nederlaag na overtime getrakteerd. Graeme McTaggart blikt terug.

De wedstrijd begon later omdat een supporter op de tribune tijdens de warming-up onwel werd. Hij ligt in zorgwekkende toestand op de intensive care.

Tilburg Trappers Face-Off IJshockey Oberliga

Na een ingetogen opkomst begon de wedstrijd. Trappers begons sterk met mooie acties maar kreeg na vijf minuten tegen de verhouding de eerste treffer te verwerken. Nadat Danny Stempher een grote kans miste en Ruud Leeuwesteijn verder schade voorkwam, knalde Mitch Bruijsten de gelijkmaker tegen de netten op aangeven van Nardo Nagtzaam. Met een 1-1- stand zochten beide teams de kleedkamers op.

Mitch Bruijsten on fire

In het middenstuk was Mitch Bruijsten de grote man. Binnen twee minuten had Bruijsten twee treffers te pakken en tilde de stand naar 3-1, waarbij de laatste treffer, na een prachtige solo er één om in te lijsten was. Het slot van de periode was op zijn minst hectisch te noemen. In de laatste vijf minuten kwam Herne terug naar 3-3, waarbij de derde treffer genoeg voer tot discussie gaf. Opnieuw Mitch Bruijsten tekende voor de hernieuwde voorsprong van 4-3, waar de tweede pauze mee in werd gegaan. Het arbitrale trio had de handen vol aan het duel op dat moment.

ers Face-Off IJshockey Oberliga

Korte overtime

De slotperiode ging gelijk op. Trappers was slordig op de power-play en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd. Herne kwam na zeven minuten langszij. Nadat Ruud Leeuwesteijn met een prima save zijn ploeg op de been hield, moest overtime de beslissing brengen. Die durrde slechts 21 tellen. Ryan Collier zette de 5-4 eindstand op het bord op aangeven van Mitch Bruijsten.

Mitch Bruijsten werd terecht uitgeroepen tot Man of the Match na een wedstrijd waar ook de ‘jonkies’ Tijn Jacobs en Delaney Hessels zichzelf prima hebben laten zien aan het publiek. Komende zondag staat de laatste oefenwedstrijd van Tilburg Trappers op het programma in en tegen Herne.

Previous BeNe League Preview: Amsterdam Tigers wil opwaartse lijn doortrekken