Chiefs Leuven haalt Amerikaanse goalie Malinowski binnen


Chiefs Leuven IJshockey Face-Off BeNe League

Toch wel verrassend Chiefs-nieuws vanuit Leuven is het vastleggen van een Amerikaanse goalie voor de tweede importplek. Ryan Malinowski, debuteert straks op 29-jarige leeftijd in de Belgische Beker en aansluitend in de BeNe League. Malinowski, afkomstig uit New York, bezit de Amerikaanse en de Poolse nationaliteit.

Een brok ervaring in doel

Ryan Malinowski Chiefs Leuven BeNe League IJshockey Face-Off
Ryan Malinowski in actie voor Katowice

De doelman speelde als 20-jarige een jaar in Ontario in de GOJHL en enkele seizoenen College Hockey op NCAA III-niveau bij Buffalo State. Op zijn 24e trok hij naar Europa waar hij een seizoen in Katowice in Polen speelde. Vervolgens voerde de reis naar Denemarken om daar bij tweedeklasser Jutland Vikings de netten schoon te houden. Eerder deze zomer testte de goalie bij het Letse Prizma Riga, maar tekende uiteindelijk bij het Belgische Leuven Chiefs onder leiding van coach Gil Paelinck.

Previous NHL Preview : Hoe doet Vancouver Canucks het zonder de gebroeders Sedin?
Next 'Luiks trio' neemt alweer afscheid van Golden Sharks Mechelen