NHL Preview : Hoe doet Vancouver Canucks het zonder de gebroeders Sedin?


Sedin IJshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Oscar de Kunder laat zijn licht schijnen op de Vancouver Canucks.

Afgelopen seizoen:

Het was een rampzalig seizoen voor de Canucks, met het behalen van de een na laatste plek in de Western Conference, slechts 73 punten en een goal verschil van -46, samen met het missen van de Stanley Cup Playoff’s kon het niet slechter voor het team uit Vancouver.

Aangetrokken en vertrokken:

Vetrokken zijn Michael Chaput naar de Chicago Blackhawks en Nic Dowd en Jayson Megna naar de Washington Capitals. Hendrik en Daniel Sedin zijn gestopt, ze kregen afgelopen seizoen een geweldig afscheid in hun laatste NHL wedstrijd. De Sedin broers verdienen alle respect voor hun betrokkenheid voor de stad Vancouver op het ijs, maar ook zeker daar buiten. Hendrik Sedin heeft in totaal 1.330 NHL wedstrijden gespeeld met in totaal 1.070 punten en zijn broer Daniel Sedin heeft 1.306 wedstrijden gespeeld in de NHL met 1.041 punten.

Nieuw is Elias Pettersson, maar eigenlijk werd Pettersson in 2017 al aangetrokken via de NHL draft. Hij speelde afgelopen seizoen nog in Zweden bij de Vaxjo Lakers. Komend seizoen maakt Pettersson zijn NHL debuut en wil graag in de voetsporen treden van de Sedin broers. Ook werden Tim Schaller van de Boston Bruins, Jay Beagle van de Washington Capitals en Antoine Roussel vanuit de Dallas Stars aangetrokken.

Vooruitblik:

De Vancouver Canucks zijn bezig met een rebuild en coach Travis Green wil komend seizoen in zijn tweede seizoen als hoofdcoach het teleurstellende afgelopen seizoen snel doen vergeten. Het is alleen de vraag nu de Sedin broers zijn gestopt wie deze rol binnen het team op zich gaat nemen.

Ook worden de Canucks vaak gezien als het zwakste team in de NHL. Voor komend seizoen is er dan ook een hoge verwachting en belangrijke taak weggelegd voor Brock Boeser.  Afgelopen seizoen werd Boeser nog uitgeroepen tot MVP speler tijdens de All-Star wedstrijd in Tampa.

Keep an eye on:

Beide Zweedse goaltenders Jacob Markstrom en Anders Nilsson , stonden afgelopen seizoen ijzersterk te keepen tijdens zeer moeilijke wedstrijden voor de Canucks.  Tijdens het wereldkampioenschap in Denemarken afgelopen mei werd Canucks goalie Anders Nilsson nog wereldkampioen met zijn thuisland Zweden, nadat Rusland werd verslagen met 3-1 in de finale. Dus in het nieuwe NHL seizoen kunnen beide goaltenders nog wel eens uitblinkers worden voor het team uit Vancouver. 

Voorspelling:

Mijn verwachtingen zijn dan ook, ondanks dat de Canucks bezig zijn met een rebuild komend seizoen, dat het team uit Vancouver door de nieuwe talentvolle spelers zich zeker voor de eerste ronde van de Stanley Cup play-offs weet te plaatsen, ook al gaat dit natuurlijk moeilijk worden.

Previous Girls Only Hockey Weekend in Heerenveen van start
Next Chiefs Leuven haalt Amerikaanse goalie Malinowski binnen