Fischtown Pinguins solide naar de Cup, applaus voor Team NL


Thialf Icehockey Cup Fishctown
Foto: Thialf

In het Thialf stond gisteren dag twee op het programma van de Thialf Icehockey Cup. Er werden weer twee wedstrijden van hoog niveau op het ijs gespeeld en de toeschouwers in de hal werden niet teleurgesteld. Sven ven der Oost blikt terug op de afsluitende dag van het speelweekend.

Dusseldorfer EG – Team NL 4-0

Waar een dag eerder Team NL nog met een 2-2 gelijkspel wist te verrassen tegen Krefeld Pinguine kwamen de mannen uit Tilburg vandaag een klein beetje tekort. Misschien was een dag eerder al het kruit al verschoten want aanvallend kon Team NL geen vuist maken. Er werden wel wat kleine speldenprikjes uitgedeeld maar tot hele grote kansen kwam het niet.

Thialf Icehockey Cup Team NL
Foto: Arie Leeuwesteijn

De ploeg uit Dusseldorf speelde de wedstrijd volwassen uit en ging met een 4-0 overwinning er met de derde plaats van het toernooi vandoor. Team NL kreeg echter de handen van het publiek harder op elkaar en kon na de staande ovatie met een opgeheven hoofd afscheid van het toernooi nemen. Cor Machielsen sprak met goalie Ruud Leeuwesteijn na afloop van het duel

Fischtown Pinguins – Krefeld Pinguine 6-3

Om 17:00 was de puck drop van de finale. Het was ongeveer 20 seconden later dat de mensen in de hal al wild enthousiast waren. Wat een snelheid en wat een kracht hadden deze teams. Er was geen moment te zien dat het een ‘vriendschappelijk’ toernooi betrof. Het ijs spatte aan alle kanten op en het publiek kwam ogen tekort.

Thialf Icehockey Cup Fischtown Pinguins
Foto: Krefeld Pinguine Facebook

Vooral in de eerste en de derde periode werd er ijshockey gespeeld zoals ijshockey hoort te zijn. Techniek, snelheid, inzet, passie en kracht. Spektakel alom. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 6-3 eindstand op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Bremerhaven. Aangezien zij ook 300 man hadden meegenomen naar het toernooi gaf dat ook de mooiste plaatjes na afloop.

Succes

Er hing twee dagen lang een enorm goede sfeer in het Thialf. De organisatie kan hier tevreden op terugkijken. Er waren flink wat Oosterburen komen opdagen maar ook aan interesse uit Nederland ontbrak het niet. Met hier en daar wat aanpassingen in de organisatie en het programma kan dit toernooi echt uitgroeien tot een jaarlijks topevenement.

Previous Peter Bartek van Antwerp Phantoms naar ERA Renomar HYC
Next CHL: Skellefteå AIK, Tappara Tampere en Kärpät Oulu pakken monsterscore.