Tilburg Trappers fans beleefden een ‘Super Sonntag’ in Krefeld

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen organiseerde de Supportersclub Tilburg Fanatics een ´Super Sonntag’. Een awayday waarbij de Tilburgse fans, twee wedstrijden mochten aanschouwen. Aan de Westparkstraße in de Yayla Arena speelden Krefeld Pinguine tegen Fischtown Pinguins uit Bremerhaven(1-2). Vervolgens werd een uur later aan de overkant van de straat een andere wedstrijd gespeeld. Daar speelde Tilburg Trappers tegen Krefelder EV 1981 in het oude Rheinlandhalle stadion, daar won Trappers met 2-4. Graeme McTaggart was bij beide wedstrijden en praat jullie volledig bij.

Fischtown Pinguings

Onder leiding van o.a. Joep Leermakers werd de clash tussen Krefeld Pinguine en Fischtown Pinguins afgewerkt. Ondanks dat beide teams er een mooie wedstrijd van maakten, lukte het de beide teams pas in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd te scoren. Een eerder doelpunt van Krefeld werd afgekeurd. Na ruim 44 minuten te hebben gespeeld kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong via Miha Verlic. Na nog geen halve minuut stond er alweer een evenwichtige tussenstand op het scoreboard via Grant Besse. Uiteindelijk in de laatste twee minuten van de wedstrijd schoot de club uit Bremerhaven raak. Daardoor was er niet genoeg tijd over voor Krefeld om overtime af te dwingen. Na afloop gaven de coaches van beide teams aan dat de wedstrijd gelijk op ging.

Krefeld
De 1-1 van Krefeld Pinguine. Foto: Sanne Van Kerkoerle

Aan de overkant

Nog geen uur na de DEL-wedstrijd stond aan de overkant van de straat een Oberliga duel op de Tilburgse supporters te wachten. In de oude en koude ijshal stond de ontmoeting tussen het nieuwe Oberliga team en de Tilburgers gepland. Op het eerste doelpunt moesten de meegereisde fans wat langer wachten. Er werd in de eerste periode namelijk niet gescoord. Ondanks dat de doelpunten uitbleven, was het een zeer leuke eerste periode. De jonge ploeg uit Krefeld speelde zeer speels, brutaal en ongeremd. Het leek er op dat Trappers daar niet goed mee om wist te gaan. Uiteindelijk was het na één periode helemaal duidelijk dat de club Krefelder EV 1981 geen team kansloos team was.

Donderspeech

Het leek er op dat coach Bo Subr tijdens de eerste dweilpauze een donderspeech had gegeven. Het team kwam als een ander team terug op het ijs. Vergeleken met de eerste periode leek Trappers wat zorgvuldiger te spelen. Daardoor ontstond een grote kans die teamcaptain Mickey Bastings niet aan zich voorbij liet gaan. Bastings stond alleen voor de keeper en knalde de puck binnen na assists van Diego Hofland en Mitch Bruijsten. Vervolgens liet de 0-2 niet lang op zich wachten. Het was wederom hetzelfde trio dat tot scoren kwam. Hofland schoot raak nadat de puck via Bastings en Bruijsten op de stick kwam. Kort daarna viel Boet Van Gestel geblesseerd uit. Hij keek het vervolg van de wedstrijd op de tribune.

Mitch Bruijsten en Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Gevaarlijk

De Brabanders waren al in de eerste periode tot het besef gekomen dat het team zich kranig terug vocht. Dat deed het team in de tweede periode ook, maar dan met doelpunten. De Pool Adam Kiedewicz schoot de 1-2 aansluitingstreffer binnen. In de laatste fase van de tweede periode schoot Jonne De Bonth voor de Tilburgers raak. De 1-3 was een mooie solo van De Bonth die vervolgens zichzelf alleen voor goalie Sebastian Staudt zette en keurig afdrukte. In de laatste minuut van het middenstuk was het wederom een Poolse import die raak schoot. In een man-meer-situatie schoot de 17-jarige Poolse Maciej Rutkowski het bevroren rubber achter de sterk keepende Ian Meierdres. Vrijwel direct daarna werd er voor de laatste keer op de avond gepauzeerd.

Jonne De Bonth scoort in de tweede wedstrijd op rij. Foto: Sanne Van Kerkoerle

Powerplay

De 2-3 tussenstand was uiterst oncomfortabel, en vooral tegen een energiek jong team dat maar bleef toeslaan. Zo nu en dan werd het team uit Krefeld gevaarlijk maar schoot uiteindelijk met losse flodders. De jongens uit Krefeld verzaakten te scoren. De wedstrijd was pas echt gespeeld toen Reno De Hondt na assists van Max Hermens en Jordy Van Oorschot tijdens een powerplay raak schoot. Ook al moest er nog een halve periode worden gespeeld, iedereen was er van overtuigd dat de winst mee naar Nederland zou gaan. Dat bleek na 60 minuten spelen ook het geval te zijn. Er kan geconcludeerd worden dat Krefeld een prima aanwinst is voor de Oberliga Noord.