De Islanders gaan onder Trotz vol voor de playoffs


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op New York Islanders.

Vorig Seizoen

Vorig seizoen was men zeer sceptisch. John Tavares was vertrokken en zou Matthew Barzal die leegte op kunnen vullen? Nou, dat ging eigenlijk zeer aardig, en onder aanvoering van coach Barry Trotz (Die ook nog de Jack Adams award won als beste coach) werd er heel erg aardig ijshockey gespeeld. Aantrekkelijk en snel. Dit in combinatie met een waanzinnige Robin Lehner (Winnaar van de Masterton trophy en Vezina award finalist) in de goal haalden ze de playoffs. Ook daar deden ze het echt niet slecht, en vlogen ze er in de tweede ronde uit tegen de Carolina Hurricanes.

Aangetrokken en vertrokken

Het contract van Robin Lehner werd wonder boven wonder niet verlengd. Lehner was van plan om een short term deal te tekenen bij de Islanders, alleen wilde hij er een paar dagen over nadenken. Toen hij met zijn beslissing kwam waren de Islanders al voor de diensten van Semyon Varlamov (Colorado Avalanche) gegaan. Zo gebeurde het dat een van de beste goalies van afgelopen seizoen vrij was op de markt, en een contract tekende bij  Chicago Blackhawks.

Verder kwam club-hopper Derrick Brassard nog over van Colorado Avalanche en ging Valtteri Filppula richting Detroit Red Wings.

Belangrijker is dat de Islanders veel spelers langer aan zich hebben gebonden zoals Anders Lee, Jordan Eberle en Brock Nelson.

Vooruitblik

Het team is nagenoeg hetzelfde gebleven. Een goalie wissel, maar dat zal denk ik niet heel erg veel gevolgen hebben. Vorig seizoen speelden ze onder Trotz heel aantrekkelijk ijshockey en ik denk niet dat dat heel erg anders gaat zijn.

Keep an eye on

Toch wel Matthew Barzal. Een prachtige speler die natuurlijk John Tavares moet doen vergeten. Maar gaat hem dat dit seizoen dan ook echt lukken?

Verder ben ik erg benieuwd hoe de goalie wissel uit gaat pakken. Lehner speelde een beestachtig seizoen, maar Varlamov was af en toe wat wisselvallig.

Voorspelling

Als je Trotz aan het roer heb, heb je de laatste jaren bijna garantie op de playoffs. Ik denk dan ook dat ze dit seizoen weer de playoffs gaan halen en gewoon heel erg leuk ijshockey gaan spelen.

Previous Tilburg Trappers fans beleefden een 'Super Sonntag' in Krefeld
Next Trappers stunt bijna tegen Nijmegen, Heerenveen wint in Geleen