Trappers stunt bijna tegen Nijmegen, Heerenveen wint in Geleen


UNIS Flyers Heerenveen IJshockey
Archieffoto: SVFF

De zondag was lekker gevuld met ijshockey. Twee duels in de Nederlandse beker, één in het Belgische cuptoernooi. De uitslag die de meeste tongen losmaakte was die in Tilburg. Daar voorkwam regerend bekerkampioen Nijmegen een blamage door het toekomstteam van Trappers met 6-7 te verslaan. Een compleet terugblik op het weekend, waarin de uitploegen de baas waren.

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN 6-7

Tilburg Trappers Selecte 4-u Devils Nijmegen IJshockey

Gisteren trad Nijmegen aan in Tilburg en alom was de verwachting dat dit een makkelijk middagje zou worden voor de Gelderse formatie. Rond 17:00 uur, toen de uitslag bekend werd, zat menig ijshockey liefhebber met een open mond te kijken.

Nijmegen nam een voorsprong, maar keek na twintig minuten spelen tegen een 2-1 achterstand aan. In het middenstuk konden de bezoekers opnieuw geen afstand nemen. Mede door het sterke keeperswerk van Junior van den Hout en Brad van Ierland bleef het spannend. Met een 4-4 stand werd het slotstuk aangevangen en tot 5-5 ging het gelijk op. Het eerste ‘gaatje’ werd geslagen toen Nijmegen op 5-7 kwam via Oliver Pataky. Trappers knokte nog terug tot 6-7, maar was niet bij machte om de gelijkmaker te forceren. Waar de Tilburgers met een -terecht- zeer voldaan gevoel van het ijs konden stappen en de complimenten in ontvangst konden nemen, zal het gevoel in Nijmegen een stuk minder zijn geweest ondanks de drie punten.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – LUIK BULLDOGS 1-6

Luik had op de zaterdag een 0-4 nederlaag moeten slikken tegen Herentals en moest op bezoek bij Mechelen de boel weer op de rit zetten. Mechelen, toch goed versterkt deze zomer, had zo haar eigen plannen. Zij wilden de eerste winst op de teller zetten.

Tekst gaat onder de foto verder

Jessiko Bernard Bulldogs Luik IJshockey
Jessiko Bernard – Foto: Ice Hockey Photography

De start was in ieder geval veelbelovend voor de Sharks. Amper twee minuten stonden er op de klok toen Marek Ziarny het Luikse net liet bollen. Daarna waren er kansen voor beide teams, maar sloeg Luik in korte tijd twee maal toe. Jessiko Bernard en Kristof van Looy brachten de Bulldogs voor het eerst op voorsprong. Mechelen gaf echter prima partij, maar vergat zich te belonen. Mathias Balhan scoorde de 1-3 op aangeven van Sean McCann-Coppens. Pas in het slotstuk capituleerden de Golden Sharks definitief. Michael Distate en Bryan Henry scoorden binnen 120 tellen van elkaar, waarna Bernard met zijn tweede treffer de eindstand op 1-6 bepaalde. Bryan Kolodziejczyk was goed voor maar liefst vijf assists.

MICROZ EATERS LIMBURG – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-3

Zuid tegen Noord beloofde op voorhand een mooi duel te worden. Na afloop viel er een hoop te bespreken in beide supporterskampen, maar het duel was meer tactisch en spannend dan hoogstaand. Flyers trok de zege zes tellen voor het einde over de streep.

In de openingsperiode was het vooral aftasten door beide teams. De goalies hoefden zich niet bovenmatig in te spannen in een fase waar de nauwkeurigheid aan beide kanten ontbrak in de passing. Toen de eerste fans al richting de horeca trokken, sloeg Eaters tóch toe. Nick Verschuren kon na matig verdedigen oprukken over rechts en vond Yoren de Smet. Voor het scheiden van de markt stond er een 1-0 ruststand op het bord.

Tekst gaat onder de foto verder

Mitch Koumans Microz Eaters Limburg
Foto: Jan Hofstede

In de tweede periode kwam er geen verbetering in het schouwspel, spannend bleef het echter wel. Na 38 minuten demonstreerde Juha Kiilholma zijn geslepenheid. Met één snelle pass speelde hij Limnell vrij, die Trevor Petersen vond. Identiek aan de goal van Geleen, verschalkte hij Delil voor de gelijkmaker.

In de derde periode zat er iets meer pit in het spel, al werd de wedstrijd redelijk vaak onderbroken door straffen. Flyers benutte de overtal situaties het best in het slotstuk. Ronald Wurm rondde in minuut 49 knap af van de linkerzijde op aangeven Jord Smit. Eaters kreeg vijf minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, toen er twee Heerenveen-spelers de strafbank opmoesten. Vadim Gyesbreghs bracht het Limburgse vuur weer terug. Ook de vierde goal werd hoog tegen het net binnengewerkt, na een strakke pass voor het doel langs.

Tekst gaat onder de video verder

Eaters liep in de slotfase opnieuw tegen twee straffen aan. Met routiniers Turcotte en Postma op de ‘sin bin’, ging het zes tellen voor het einde mis voor de Limburgers. Geduldig speelde de Friezen rond. Petersen vond Adam Bezak die, eerlijk is eerlijk, prachtig afrondde. Met een schot hoog over de schouder van Delil bezegelde hij het lot van Limburgers en stelde de zege veilig voor Flyers.

Previous De Islanders gaan onder Trotz vol voor de playoffs
Next Face-Off Hockey Playlist - De drie van Rowan Delil