Britt Wortel en Maree Dijkema naar Zweedse competitie


Wortel Dijkema Farjestad BK
Marée Dijkema en Britt Wortel Dijkema - Farjestad BK

Dat de Nederlandse ijshockey-vrouwen het de laatste jaren goed doen was al bekend. Maar nu trekt het ambitieuze Zweedse Färjestad BK uit Karlstad twee Nederlandse internationals aan: Britt Wortel en Maree Dijkema maken de overstap naar Zweden. Voor hen ligt een éénjarig contract klaar bij het team dat op het tweede Zweedse niveau uitkomt. Op wat formaliteiten na is de overstap rond.

Open Dag

Vorige week zondagavond stapten Wortel en Dijkema, allebei speelster van Smoke Eaters Geleen, in het vliegtuig naar Zweden. Op maandag was de Open Dag bij Färjestad BK. Dat hockey ‘hot’ is in Zweden wisten de dames al, maar dat er vierduizend (!) mensen op de Open Dag af kwamen was een grote verrassing.

Britt Wortel
Britt Wortel met de WK trofee in Maribor

Wortel en Dijkema keken hun ogen uit op de prachtige ijsbaan van Färjestad BK,  die tal van professionele faciliteiten herbergt. Beide Nederlandse dames zijn enorm enthousiast over de kans die hen in Karlstad wordt aangeboden en grijpen die kans dan ook met beide handen aan.

Ambitieus

Färjestad BK is ambitieus en wil zo snel mogelijk naar het hoogste Zweedse niveau. De mannenafdeling van de club is één van de meest succesvolle van Zweden; het plan is dat het vrouwenteam ook voor successen gaat zorgen. De nieuwe Nederlandse inbreng moet het team daar verder bij helpen.

Marée Dijkema
Marée Dijkema, captain van Nederland U18, na winst op het WK U18 in Mexico

Voor zowel Britt Wortel als Maree Dijkema is de transfer naar Zweden een bekroning op hun jarenlange harde werken. Na de succesvolle WK’s voor vrouwen is deze transfer weer een aanwijzing dat het Nederlandse vrouwenhockey er écht aan komt. Face-Off wenst hen natuurlijk heel veel succes bij Färjestad BK.

Previous Terugblik op de Hlinka Gretzky Cup 2018
Next Jac Scholtes opnieuw bij Bulldogs de Liège!