Doughty verlengt contract en wordt duurste verdediger van NHL


Bron: LA Kings

Waar iedereen vooral bezig is met de toekomst van John Tavares, verlengde een andere grote ster alvast zijn contract. Drew Doughty lag nog tot de zomer van 2019 vast bij LA Kings, maar heeft overeenstemming bereikt om zijn contract open te breken.

Met een contract voor 8 jaar, dat de Canadees in totaal 88 miljoen dollar op zal leveren, wordt Doughty de bestbetaalde verdediger ter wereld met een gemiddeld salaris van 11 miljoen per jaar. Komend seizoen krijgt hij nog 7,65 miljoen betaald en daarna gaat het nieuwe contract in. De 28-jarige verdediger ligt na het tekenen van het contract, wat nog een formaliteit is en op 1 juli zal gebeuren, vast tot 2027.

Doughty zou aanvankelijk tegelijkertijd met Erik Karlsson een free agent worden en beide verdedigers gaven aan voor het maximale salaris te gaan. Ze wilden alleen aanbiedingen aannemen waarbij ze ‘naar prestaties’ werden betaald. Nu weten ze in Ottawa dus ook waar ze aan toe zijn wat betreft Karlsson.

Lange erelijst

Doughty won in 2016 de Norris Trophy, de prijs voor de beste verdediger van het jaar, en was ook dit jaar een finalist. Ook in 2010 en 2015 werd de Kings-vedette al genomineerd. Dit jaar werd Victor Hedman verkozen boven Doughty tot beste verdediger. Daarnaast won Doughty in 2012 en in 2014 de Stanley Cup met Los Angeles.

Na Doughty is PK Subban de verdediger in de NHL met het hoogste salaris. De flamboyante speler van Nashville Predators verdient gemiddeld 9 miljoen dollar per jaar. Connor McDavid is nog altijd de speler met de hoogste cap hit: 12,5 miljoen. De verdediger van de Kings zou met een cap hit van 11 miljoen naar de tweede plek stijgen, voor Patrick Kane en Jonathan Toews. Voordat het contract ingaat in 2019, zijn er echter nog een aantal andere spelers die aan verlenging toe zijn (Karlsson en Tavares bijvoorbeeld).

Previous Todd Reirden promoveert tot coach bij Stanley Cup winnaar Washington Capitals
Next NHL Free Agency: Hoe John Tavares de NHL op zijn kop kan zetten