Todd Reirden promoveert tot coach bij Stanley Cup winnaar Washington Capitals

Todd

Washington Capitals

Zoals verwacht is de assistent-coach van de Capitals Todd Reirden doorgeschoven naar de positie van hoofd coach.

Op de dag dat bekend werd gemaakt dat Barry Trotz het niet eens werd met de directie over verlenging van zijn contract -om financiële redenen- werd de naam van Reirden al genoemd.

Enige kandidaat

Volgens algemeen directeur Brian MacLellan was Reirden ook de enige kandidaat waarmee gesproken is. Één van de redenen dat er is gekozen voor Reirden is dat hij de spelersgroep van haver tot gort kent. Daarnaast werd hij door de Caps de afgelopen twee jaar al klaargestoomd om eindverantwoordelijke te worden. De continuïteit is dus gewaarborgd volgens MacLellan.

Weinig ervaring

De 47-jarige Reirden was al eerder in de markt om hoofdcoach te worden. In 2015 zat hij in de procedure bij de New Jersey Devils en in 2016 bij de Calgary Flames. Als eindverantwoordelijk heeft hij twee jaar ervaring (2009 en 2010) in de AHL bij Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Daarna was hij vier jaar assistent bij de Pittsburgh Penguins voordat hij naar de Caps ging.

Toch zijn de spelers van de huidige selectie positief over de aanstelling. Volgens verdediger John Carlson is het werk dat Rierden op het defensieve vlak verrichte, mede de bouwsteen geweest van het winnen van de Stanley Cup. Iets dat werd bevestigd door Devante Smith-Pelly.

Speler

Als speler in de NHL maakte Rierden zijn debuut bij de Edmonton Oilers met zeventien wedstrijden, twee goals en drie assists. Daarna volgden twee jaar St. Louis Blues, een jaar Atlanta Thrashers en zijn laatste NHL club was Phoenix Coyotes. Zijn spelersloopbaan werd afgesloten in Europa. Na een seizoen bij de Dusseldorfer EG in Duitsland kwam het einde in 2007 bij EC Graz in Oostenrijk.

Previous Internationaal ijshockey toernooi in Thialf
Next Doughty verlengt contract en wordt duurste verdediger van NHL