Amerika pakt bronzen medaille tegen Canada

World Cup Hockey Denmark

Onze redacteur Cor Machielsen zag zijn Canada ook naast het brons grijpen, omdat de penalty kill niet voldoende was. Hij brengt jullie weer op de hoogte.

Amerika – Canada 4-1

De eindstand lijkt erger dan de wedstrijd deed vermoeden. De 3-1 en 4-1 waren empty netters door Anders Lee en Chris Kreider die zijn tweede van de dag scoorde. De laatste drie minuten speelden de Canadezen zonder goalie. De eerste periode eindigde met de befaamde brilstand 0-0; beide goalies werden niet gepasseerd.

In een man meer situatie in periode twee openden de Amerikanen de score. In minuut 26 was het Chris Kreider die de 1-0 binnenschoot. Vlak voor het einde van periode twee was het Marc-Edouard Vlasic die de 1-1 verzorgde. In de derde periode duurde het tot de 53e minuut, toen -wederom uit een power play situatie- Amerika de 2-1 scoorde door Nick Bonino. De beide empty netters waren alleen nog voor de statistieken.

Canada zal teleurgesteld het vliegtuig instappen, terwijl team USA met het brons naar huis kan.

Previous NHL Draftwatch: Kotkaniemi schiet omhoog in Draft rankings