Vegas Golden Knights naar Stanley Cup finale


Stanley Cup Playoffs NHL

Als je voor aanvang van het seizoen tien euro had ingezet, dat de Vegas Golden Knights de Stanley Cup Finale zouden halen had je 5000 euro gewonnen. Onze redacteur Cor Machielsen heeft dat niet gedaan, maar brengt jullie wel op de hoogte van wat er zich in Winnipeg afspeelde.

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 1-2

De Golden Knights startten furieus in de eerste periode, wat resulteerde in een snelle goal na vijf minuten door Alex Tuch. De bezoekers domineerden het eerste gedeelte, wat op een gegeven moment ook resulteerde in een schotverhouding van acht tegen één in het voordeel van Vegas. Halverwege de periode draaide het momentum ineens om naar de Jets; dat resulteerde in de zeventiende minuut in de gelijkmaker van Josh Morrissey, en een schotenverhouding van dertien tegen acht in het voordeel van de Jets na de eerste periode.

Geboren en getogen in Winnipeg is Ryan Reaves maar die zette in de 33e minuut wel de 1-2 op het scorebord voor Vegas. Daarna hielden zowel Connor Hellebuyck met 30 saves en Marc-André Fleury met 31 saves hun goals schoon. Vegas Golden Knights mag in hun eerste NHL seizoen de Campbell Trophy als winnaar van de Western Conference in ontvangst mochten nemen, en kunnen zich op gaan maken voor de Stanley Cup Finale.

Het sprookje in Sin City gaat nog een aantal wedstrijden door.

Previous Amerika pakt bronzen medaille tegen Canada
Next Zweden beëindigt Zwitsers sprookje en pakt wereldtitel