Zweden verslaat Rusland, Letten elimineren Denen


World Cup Hockey Denmark

De twee laatste pouleduels! Marko Bok zag de Denen uitgeschakeld worden en Rusland van Zweden verliezen.

Rusland – Zweden 1-3

Zweden en Rusland streden niet alleen om de groepswinst, maar vooral om Canada te ontlopen. De poulewinnaar zou Letland of Denemarken krijgen (Letland won) en de verliezer dus de Canadezen. Rusland begon goed, Kirill Kaprizov scoorde na bijna drie minuten de 1-0. Het werd een spannende pot hockey, waarbij een powerplay goal de boel weer in evenwicht bracht, Mika Zibanejad scoorde de 1-1. Rickard Rakell is al het hele toernooi op dreef, hij zette de Zweden op een 1-2 voorsprong. Nu moest Rusland komen, maar ze kwamen niet tot scoren. Met een extra aanvaller op het ijs werd het zelfs 1-3, Mattias Ekholm vond het lege Russische net (mb)

Letland – Denemarken 1-0

Voor het eerst sinds 2009 (Zwitserland) wist het thuisland niet de kwartfinale te halen, terwijl de Denen het echt in eigen hand hadden. Niet verliezen was genoeg, maar het werd 1-0 voor Letland. De Letten maken het hele toernooi al indruk en tegen de Denen was dat niet anders. De Canadezen roemden het Letse spel in de neutrale zone en hun mentaliteit. Met name Duitsland werd zo verslagen. De enige goal viel in de eerste periode, Andris Dzerins scoorde na een mooie aanval. De Denen probeerden het wel, maar kwam er gewoon niet aan te pas. De Letten mogen het nu opnemen tegen Zweden in de kwartfinale (mb)

Previous Lightning slaat terug in Washington
Next AHL tweede ronde play-offs klaar, nu de East en West Conference finals