Lightning slaat terug in Washington


Stanley Cup Playoffs NHL

Lightning strikes back! Marko Bok zag Victor Hedman een hoofdrol spelen

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 2-4

Bij Tampa Bay was men zich toch vooral aan het afvragen wat er nou precies mis ging in de thuisduels. De conclusie was ‘vooral pech gehad’ en Tampa ging met vertrouwen naar Washington. Periode één was gelijkopgaand, met de wat onrustige Caps, die vooral veel onnodige schoten afvuurden. De Lightning deed het rustiger en zag uiteindelijk een gaatje in de bovenhoek, Steven Stamkos scoorde in een powerplay situatie. Een snelle straf in de tweede periode gaf Tampa weer een powerplay en weer viel er een goal, Nikita Kucherov schoot een bijna identiek schot achter Brayden Holtby. Na tien assists in de play-offs, twee daarvan vielen in deze wedstrijd, was er dan een goal voor Victor Hedman. Hij scoorde de 3-0, waarbij Holtby er niet heel lekker uitzag. Brett Connolly strafte slecht verdedigen af en zo was er na een halve wedstrijd weer hoop bij Washington, 3-1. De 3-2 viel niet en aan de andere kant was het geluk nu eens voor Tampa. Een rommelige situatie voor de goal van de Caps viel precies in het net, Brayden Point kreeg de goal op zijn naam. Washington probeerde het wel, maar het viel niet goed. De laatste vier minuten werd er zonder keeper gespeeld en dat leverde nog de 4-2 op via Evgeny Kuznetskov (mb)

Previous Levi Boer naar HIJS Hokij Den Haag
Next Zweden verslaat Rusland, Letten elimineren Denen