Rusland en Noorwegen winnen middagduels


World Cup Hockey Denmark

Rusland had een redelijk eenvoudige dag tegen Slowakije en Noorwegen won plichtmatig van Zuid-Korea. marko Bok en Patrick van Rijswijk praten je bij

Rusland – Slowakije 4-0

Een makkelijke overwinning voor de wederom prima spelende Russische ploeg. Voor de Slowaken stond er enorm veel op het spel. Samen met Zwitserland strijden zij om de vierde plek in Groep A. Tegen de Russen had men echter geen schijn van kans. Alleen in de tweede periode konden de Slowaken gelijke tred houden. De Russen strijden donderdag tegen de Zweden om de winst in de groep. De Slowaken moeten hopen op een foutje van de Zwitsers tegen Frankrijk. De Russische treffers kwamen van Maxim Mamin, Nikita Gusev, Maxim Shalunov en Ilya Mikheyev (PvR)

[helaas, nog geen highlights beschikbaar]

Zuid Korea – Noorwegen 0-3

Noorwegen stelt ietwat teleur dit WK en een niet meer dan verwachte 3-0 zege op Zuid-Korea helpt daar niet echt tegen. Er was een Too Many Men penalty voor nodig om de Noren aan een voorsprong te helpen, Tobias Lindstrom maakte de goal. In de tweede periode gebeurde er helemaal niks, maar daarna eindelijk wat vuurwerk. Twee snelle goals voor de Noren, via Thomas Olsen en Jonas Holos, deden de toeschouwers ontwaken, maar het vuur doofde weer net zo snel als het kwam (mb)

 

Previous Washington wint opnieuw bij Tampa Bay
Next WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 15 mei