Zwitserland verslaat Wit-Rusland, Duitsland wint van Zuid-Korea


World Cup Hockey Denmark

Onze vaste WK redacteuren Marko Bok en Cor Machielsen zaten er weer klaar voor zodat ze jullie op de hoogte kunnen brengen.

Zwitserland – Wit Rusland 5-2

Veertig minuten lang kon Wit-Rusland Zwitserland bijbenen. Na een snelle 1-0 achterstand namen de Oost-Europeanen een brutale 2-1 voorsprong, waarna Sven Andrighetto er vlak voor het einde van de eerste periode nog 2-2 van maakte. De Zwitsers waren daarna de betere ploeg, maar vonden heel lang geen gaatje in de Wit-Russische defensie. Pas in de laatste seconden van de tweede periode viel de 3-2 voor Zwitserland, Joel Vermin scoorde. Dat brak het verzet en Zwitserland liep vlot uit naar een 5-2 zege en staat met 9 punten 3e in groep A (mb)

Duitsland – Zuid Korea 6-1

De Duitsers hadden geen enkele moeite met de Koreanen, maar dat was ook te verwachten. Drie keer scoorden de Duitsers uit een power play situatie, Leon Draisattl, Yasin Ehliz en Yannic Seidenberg scoorden in de man meer situatie. Patrick Hager, Frederik Tiffels en wederom Yasin Ahliz zettende  6-0 op het scorebord. Maar toch wisten de Koreanen de 6-1 te maken, drie seconden in een power play situatie door Brock Radunske. De Duitsers staan nu gedeeld 4e maar krijgen alle top landen nog dus het zal een zware taak worden voor de Olympisch zilveren medaille winnaars om zich te gaan plaatsen voor de kwartfinales. (Cor)

Previous Finland sloopt Noorwegen en Tsjechië heeft zware dobber aan Zwitserland
Next WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 10 mei