Finland sloopt Noorwegen en Tsjechië heeft zware dobber aan Zwitserland


World Cup Hockey Denmark

Wederom zaten onze redacteuren Cor Machielsen en Marko Bok vanavond voor de buis om U op de hoogte te houden van het WK.

Tsjechië – Zwitserland 5-4 SO

Acht goals, achttien straffen, overtime en een shoot-out! Tsjechië en Zwitserland maakten er een mooi potje van, dat uiteindelijk gewonnen werd door de Tsjechen. Nino Niederreiter opende de score voor de Zwitsers via een powerplay en Dominik Kubalik scoorde de gelijkmaker, ook via een powerplay. De eerste periode stond bol van de straffen en powerplays, maar het was periode twee dat de goals opleverde. Na twee minuten was de stand 3-1 voor Zwitserland, door goals van Gregory Hofmann en Simon Moser, en dat was best verrassend. De Zwitsers kunnen aardig hockeyen, maar Tsjechië is normaal beter. Michal Moravcik scoorde de aansluitingstreffer en Nino Niederreiter schoot de marge weer naar twee goals. Helaas voor de Zwitsers viel vrijwel meteen de 4-3 en iets later de 4-4. Het werd wat onvriendelijk en de straffen vlogen weer in het rond. In de derde periode gebeurde er niet veel, op een penaltyshot voor de Zwitsers na, die werd echter gemist en zo ging de wedstrijd naar overtime. Mirco Muller gaf de Tsjechen een powerplay, maar ze scoorden niet meer. Michal Repik was daarna de enige die scoorde in de shoot-out en zo wonnen de Tsjechen met heel veel moeite (mb)

Finland – Noorwegen 7-0

De Finnen blijven voorlopig met grote cijfers winnen. Dit keer geen Sebastián Aho show, hij kwam tot een assist. Wel maar liefst zeven verschillende doelpuntenmakers en een shutout voor goalie Harri Sateri, hij hoefde daarvoor maar 10 reddingen te maken. De zeven doelpuntenmakers waren Veli-Matti Savinainen, Marko Anttila, Teuvo Terravainen,  Kasperi Kapanen, Markus Nutivaara, Mikael Granlund en Saku Maenalanen.  (Cor)

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 9 mei
Next Zwitserland verslaat Wit-Rusland, Duitsland wint van Zuid-Korea