Zwitserland, Letland, Frankrijk en Finland winnen op dag twee van het WK


World Cup Hockey Denmark

Dag twee van het WK in Denemarken. Terwijl Oscar de Kunder zich voor Face-Off vermaakt in Herning met de Koreaanse en Letse supporters, keken Patrick van Rijswijk en Cor Machielsen naar de middagwedstrijden en brengen jullie weer op de hoogte van het wel en wee.

Zwitserland – Oostenrijk 3-2 OT

De promovendus Oostenrijk wil niet weer gelijk terug naar de 2e divisie, en kwamen sterk terug na een 2-0 achterstand. Nino Niederreiter en Gaetan Haas hadden de Zwitsers op een 2-0 voorsprong geschoten, maar Dominic Zwerger en Manuel Ganahl zorgde minimaal voor een punt bij de Oostenrijkers. Enzo Corvi pakte in overtime de twee punten voor Zwitserland.

Noorwegen – Letland 2-3 OT

Een moment van magie van Rudolfs Balcers besliste het enerverende duel tussen Noorwegen en Letland. Hij soleerde in overtime door de Noorse defensie en maakte de winnende treffer. Daar zag het in de eerste periode helemaal niet naar uit. Noorwegen nam in deze fase een 2-0 voorsprong. Anders Bastiansen en Alexander Bonsaksen zorgden voor de treffers. In het middelste bedrijf gingen de Letten op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was Rudolf Balcers die voor de aansluiting zorgde. De Letse supporters gingen uit hun dak en schreeuwden hun Letland naar grote hoogte. Tien minuten voor tijd zorgde Rodrigo Abols voor de verdiende gelijkmaker. Noorwegen wankelde maar kreeg toch zijn punt. In overtime was het echter Rudolf Balcers die zijn tweede treffer maakte. Ook deze wedstrijd was het kijken meer dan waard.

Frankrijk – Wit Rusland 6-2

Een verrassende en grote overwinning voor Frankrijk tegen Wit-Rusland. De Wit-Russen vielen vooral op door het missen van de eenvoudigste kansen. Ook blonken zij uit in het oplopen van onnodige straffen. Uitblinkers aan Franse kant waren goalie Florian Hardy en de ervaren Stephane da Costa. De Franse goals kwamen op naam van Damien Fleury, Stephane da Costa, Loic Lamperier, Antonin Manavian, Anthony Guttig en Jordan Perret. Voor de Wit-Russen waren Alexander Pavlovich en Pavel Vorobei trefzeker.

Finland – Zuid Korea 8-1

Tot aan de 4-0 was het de Sebastian Aho show. Twee goals en twee assists, en de andere goals kwamen van Teuvo Teravainen en Veli-Matti Savinainen. Daarna kunnen we wel spreken van een soort wonder. Korea scoorde de eerste goal op een WK voor A-landen. De “Koreaan” Michael Swift had de eer. Markus Nutivaara zette de tussenstand van 5-1 op het bord na 40 minuten. In de laatste twintig minuten waren het Saku Maenalanen, Kasperi Kapanen en Janne Pesonen die de eindstand bepaalden op 8-1. 45 keer schoten de Finnen op de goal van Matt Dalton, en de Finse goalie Harri Sateri kreeg maar acht schoten te verwerken.

Previous Matchpoint voor Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights
Next Daniel Sprong erg dichtbij Game 5 voor Pittsburgh