Matchpoint voor Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights

Stanley Cup Playoffs NHL

Nadat onze redacteur Cor Machielsen de openingsdag van het WK in Denemarken had gekeken ging hij door met de play-offs in de NHL en daarvan brengt hij jullie op de hoogte.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-4 OT

Na een late achterstand terugkomen en de wedstrijd dan nog winnend afsluiten, dat deden de Lightning in de TD Garden te Boston. Dan Girardi prikte de game winning goal achter Tuukka Rask in de 63e minuut. Na een snelle 0-2 voorsprong binnen tien minuten in de eerste periode door goals van Brayden Point en Nikita Kucherov, kon David Pastrnak ook de Bruins op het bord zetten. Patrice Bergeron scoorde de gelijkmaker in periode twee en hij scoorde in periode drie met een short handed goal, zodat de Bruins op een 3-2 voorsprong kwamen na 46 minuten. Steven Stamkos maakte echter weer gelijk zodat overtime ging bepalen wie de winnaar zou worden. Het werd dus matchpoint voor de Lightning via Dan Girardi. Tuuka Rask van de Bruins maakte vandaag 28 saves en Andrei Vasilevskiy maakte er 25 voor de mannen uit Tampa.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5-3

Het venijn zat hem in de staart. Na 48 minuten stond het al 4-0 voor de Golden Knights. James Neal, Erik Haula en twee keer Alex Tuch waren de scorers. Martin Jones werd gewisseld voor Aaron Dell en binnen een tijdsbestek van zes minuten waren het Kevin Labanc, Tomas Hertl en Mikkel Boedker die er 4-3 van maakten, met nog drie minuten te gaan. Marc-André Fleury liet zich niet gek maken, werd niet meer gepasseerd en had 27 reddingen. Jonathan Marchessault maakte aan alle hoop voor de Sharks een einde en mocht de empty netter binnen schieten zodat de Vegas Golden Knights op matchpoint staan in de series tegen de Sharks.

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 5 mei