4-ON-4: Mooiste momenten, Oranje in IB, persoonlijke MVP’s en de toekomst van Daniel Sprong


Daniel Sprong is ingevlogen als Black Ace bij de Penguins. Moet hij bij Pittsburgh blijven of zijn heil elders zoeken om constant in de NHL te gaan spelen?

Daniel Sprong
Foto: WBS Penguins

Jonathan: Dat is een lastige afweging: bij Pittsburgh zit hij wel in een team waar hij veel meer kan leren. Maar een jaar niet in de NHL gespeeld is weer een jaar gemist, als ik hem was zou ik contact zoeken met andere teams om te kijken of hij een volledig seizoen op het hoogste niveau mee kan spelen.

Cor: Zijn heil elders zoeken. Bijvoorbeeld bij Arizona of Buffalo, iedere week spelen op NHL niveau is goed voor Daniel zelf. Niet nog een seizoen AHL, en dan misschien in verband met blessures vijf potjes bij de Pens, dat is niet ten gunste van Daniel.

Marko: Hij moet komend seizoen in de NHL spelen, waar dan ook. Ik zou proberen bij een ‘minder’ team aan de bak te komen, dus Arizona of Buffalo of misschien nu Vancouver wel. Daar is een plekje vrij gekomen op de wingpositie.

Sven: Ik hoop als Pens fan dat hij zijn heil ergens anders gaat zoeken. Meer ijstijd in de NHL zou het beste zijn voor zijn ontwikkeling en hij heeft nu het niveau gewoon (nog) niet om van toegevoegde waarde te zijn in Pittsburgh.

Previous Aanvaller Jim Gudden vierde versterking Eindhoven Kemphanen
Next Washington slaat toe in Pittsburgh, Nashville geeft de zege weg