Washington slaat toe in Pittsburgh, Nashville geeft de zege weg


Stanley Cup Playoffs NHL

Achttien goals in twee play-off wedstrijden, het was qua goals voor Marko Bok geen straf om op te blijven. Hij praat je bij en zag een dure nederlaag in Pittsburgh.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 3-4

Een kraker in vele opzichten in Pittsburgh afgelopen nacht! Wie pakt de 2-1 voorsprong en deelt een mentale tik uit? Nou, dat werden de Capitals. Na een doelpuntloze eerste periode barstte het geweld los vanaf periode twee. De traditionele snelle tegentreffer voor de Penguins viel na 48 seconden, maar Jake Guentzel en Patric Hornqvist draaiden de score om. Na goals van Chandler Stephenson en Sidney Crosby stond het 3-2 bij de tweede pauze. Matt Niskanen deed zijn oude werkgever pijn, hij maakte de 3-3 met een beetje geluk. Een beetje meer geluk was er bij de winnende goal van Alex Ovechkin, waar een ogenschijnlijke overtreding aan vooraf ging. Ovechkin maakte het vlak voor tijd fraai af, via de paal kwam de puck omhoog en hij sloeg de puck uit de lucht tegen het net (mb)

Winnipeg Jets – Nashville Predators 7-4

Ik weet niet wat erger is, één minuut voor de tijd de winnende goal tegen krijgen zoals de Penguins, of een 3-0 voorsprong uit handen geven en 7-4 verliezen, zoals de Predators dat afgelopen nacht lukte. Mike Fisher, P.K. Subban en Austin Watson zetten Nashville in periode één op 3-0. De Jets sloegen keihard terug met drie goals in tweeënhalve minuut en zo was het al snel weer 3-3. Dustin Byfuglien maakte er zelfs nog 4-3 voor de Jets van. Toch kwam Nashville nog terug, Filip Forsberg scoorde via de powerplay de 4-4. Met nog vijf minuten te gaan viel de beslissing, een powerplay goal van Blake Wheeler bracht de stand op 5-4 voor Winnipeg en vlak daarna kreeg Pekka Rinne een straf, dus kon Nashville niet veel meer uitrichten. Met twee empty netters werd het nog 7-4 voor de Jets (mb)

Previous 4-ON-4: Mooiste momenten, Oranje in IB, persoonlijke MVP's en de toekomst van Daniel Sprong
Next AHL play-offs update en een kijk op de Syracuse Crunch