4-ON-4: Mooiste momenten, Oranje in IB, persoonlijke MVP’s en de toekomst van Daniel Sprong


De Oranje mannen promoveerden naar Division IB afgelopen weekend. Wat moet er volgens jou gebeuren om het verschil tussen ‘wel of geen Tilburg in Oranje’ naar nul te reduceren?

Oranje IJshockey
Foto: Thijs de Witte

Marko: Pfff, dat zit er op hele korte termijn natuurlijk niet in. Laten we hopen dat bijvoorbeeld Estland het IB WK organiseert, die willen een ‘laat’ toernooi en daarmee heeft Tilburg wat extra tijd om de vierde Oberligatitel te winnen

Sven: Tilburg ligt echt lichtjaren voor op de BeNe League. Alles is tot in de puntjes toe verzorgd en de tribunes zitten vol. Het niveau ligt ook echt wel een stuk hoger dan in Nederland en België. We kunnen daarom niet anders concluderen dat een Nederlands Team zonder de Trappers spelers niet veel te zoeken heeft in 1B. Dat heeft trouwens niets met de instelling te maken van de ‘andere’ jongens. Die gaan er ook echt wel vol voor. Maar hebben nu simpelweg niet de faciliteiten en sparringpartners om het niveau van Tilburg te evenaren.

Jonathan: Ik denk dat je, zoals vaker, begint bij de kwestie geld. Er moet meer geld beschikbaar worden gesteld, zodat er ook een team samengesteld kan worden dat niet afhankelijk is van Trappers. Biedt die selectie de mogelijkheid om veel samen te trainen, dan krik je ook het niveau geleidelijk aan omhoog.

Cor: Dat is onmogelijk, simpel zat. Zonder de Tilburg spelers is het Nederlandse team beduidend minder en zullen ze stante pede weer degraderen naar IIB. Mission Impossible in mijn ogen om het niveau gelijk te krijgen op dit moment.

Previous Aanvaller Jim Gudden vierde versterking Eindhoven Kemphanen
Next Washington slaat toe in Pittsburgh, Nashville geeft de zege weg