Aanvaller Jim Gudden vierde versterking Eindhoven Kemphanen


Jim Gudden verruilt Tilburg Trappers voor Eindhoven Kemphanen (foto: Robert Bos).

Eindhoven Kemphanen is nog steeds volop bezig met het herinrichten van de selectie. Vandaag kwam daar de volgende versterking bij. Aanvaller Jim Gudden verruilt komend seizoen het Stappegoor van de Trappers voor het IJssportcentrum Eindhoven van de Kemphanen.

Vier seizoenen in Tilburg

De afgelopen vier seizoenen speelde Gudden in Tilburg, waar hij zowel in de Oberliga speelde, als voor het Toekomstteam in de BeNe League. In totaal speelde Gudden 143 duels in Tilburg. Daarin kwam hij 27 keer tot scoren en wist hij veertien assists te leveren.

Perfecte match

Eindhoven Kemphanen zou de perfecte match kunnen zijn voor Gudden. Hij staat bekend als een hardwerkende speler, die niet schuwt voor het fysieke spel. Dit past binnen het spel dat Larry Suarez, coach van de Brabanders, graag speelt. “Jim gaat het duel aan en dat soort spelers heeft Eindhoven aankomend seizoen meer nodig”, vertelt de coach tegen de clubwebsite.

Vierde versterking

Gudden vormt de vierde versterking voor de Kemphanen deze zomer. Nadat spelers als Deniz Mollen en Kay van Zoest vertrokken (beiden naar Nijmegen), werden Elia Urlings (Trappers Toekomstteam) en Cas Staps (Zoetermeer Panters) aangetrokken. Ook kwam Branko Dijstelbloem vorige week over naar Eindhoven. De aanvaller, die voor het begin van het komende seizoen 18 wordt, speelde jarenlang in Duitsland en speelde vorig seizoen voor Neusser EV. Hij is een jong talent dat in Eindhoven de volgende stap in zijn ontwikkeling kan gaan zetten.

Previous Turcotte weg bij Unis Flyers
Next 4-ON-4: Mooiste momenten, Oranje in IB, persoonlijke MVP's en de toekomst van Daniel Sprong