Oranje opent met ruime zege, Belgen hard onderuit


Nederland China WK Tilburg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Op dag één van het WK IIA in Tilburg waren geen verrassingen. Australië won van IJsland, Servië versloeg België en Nederland won dik van China. Marko Bok en Ed Versteeve keken mee en praten je bij.

Australië – IJsland 3-0

Australië IJsland WK Tilburg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Australie en IJsland maakten er geen spektakel van en dat was vooraf ook niet verwacht. Voor de IJslanders was dit één van de duels die ze konden winnen, maar het zat er nooit echt in. De Aussies scoorden laat in de eerste periode de 1-0 via Per Goransson en zouden die voorsprong tot heel laat in de derde periode vast houden. Een powerplay situatie gaf Australië de kans op 2-0 en die viel dan ook, Robert Malloy scoorde. Met een empty net wist ook Thomas Powell te scoren (mb)

Servië – België 4-1

België Servië WK Tilburg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Onze kenner Ed voorspelde al dat de Serven goed uit de hoek kunnen komen en dat de Belgen het lastig gaan krijgen. Dat was beide waar. Servië kwam goedkoop aan de 1-0, twee Belgen pakten vrijwel gelijktijdig een straf en met twee man meer scoorde Petar Novakovic. Nikola Kerezovic verdubbelde de voorsprong, waarna Billy Denis de aansluitingstreffer maakte. Michael Distate pakte daarna een onnodige straf en de Serven profiteerden gelijk: 3-1 door Marko Sretovic. Petar Novakovic maakte vlak voor tijd nog zijn tweede goal en zo verslaat Servië België met 4-1 (mb)

Nederland – China 7-0

Nederland heeft de eerste stap naar het verwachte goud gezet. China, in opbouw voor de komende Winterspelen in eigen land, kreeg van Oranje een pak slaag en mocht van geluk spreken dat het ‘slechts’ 7-0 werd vanavond. Nadat China het eerste schot op doel mocht afleveren, prikte Raymond van der Schuit de 1-0 binnen na een slippertje in de defensie. Na wat oponthoud vanwege het opzettelijk wegduwen van het goaltje, scoorde Nederland op dezelfde power play. Ivy van den Heuvel verdubbelde de marge. Drie minuten later zorgde Nardo Nagtzaam voor de derde treffer.

Nederland China WK Tilburg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Periode twee was rommelig te noemen; veel tijdstraffen, slordige afwerking. Giovanni Vogelaar demonstreerde zijn specialiteit; het keiharde schot van afstand vloog erin voor de 4-0. In de derde periode deed Vogelaar zijn eerste treffer nog even dunnetjes over, mogelijk nog harder voor de 5-0. Een wapen waar Ed Versteeve in zijn voorbeschouwing al over schreef. China was op, en Oranje tilde de score via Ivy van den Heuvel en Danny Stempher naar de 7-0 eindscore. Een prima start van Nederland, dat direct de leiding pakt.

 

Previous Sprong met Penguins nu al op de rand van play-off afgrond
Next Washington wint serie, Toronto vecht zich naar game 7