Sprong met Penguins nu al op de rand van play-off afgrond


Daniel Sprong Penguins Face-Off IJshockey

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Zijn team kwam de afgelopen week tweemaal op het ijs. En niet zomaar, want het was tijd voor de play-offs! De Penguins nemen in het in de eerste ronde op tegen Charlotte Checkers (Carolina Hurricanes), in een best-of-five.

Penguins geklopt in overtime in Game 1

Op vrijdagavond was het zover voor onze landgenoot. Tijd voor de play-offs! Op social media vertelde hij al hoe erg hij ernaar uitkeek.

Best time of the year #playoffs

Een bericht gedeeld door sprong11 (@sprong11) op

Deze eerste ronde speelt Sprong met zijn Wilkes-Barre/Scranton Penguins tegen Charlotte Checkers (Carolina Hurricanes) in een best-of-five series. En uit in Charlotte deelden de Penguins de eerste klappen uit. Want laat in de eerste periode bracht Andrey Pedan de score op 0-1, en later in de tweede periode was het onze Daniel Sprong die vanaf de middellijn de voorsprong verdubbelde. Maar in de derde periode rechtte Charlotte de rug. Aleksi Saarela en Valentin Zykov maakten binnen vijf minuten de achterstand ongedaan. Play-offs overtime! Helaas liep dit niet goed af voor de Baby Pens. Na drie minuten scoorde Lucas Wallmark de winnende goal en pakte Charlotte dus de 1-0 leiding in de series.

Charlotte duwt WBS naar de afgrond

Zaterdagavond kregen de Baby Pens meteen de kans op revanche, in Charlotte. En de Pens begonnen gretig. Dit leverde al na 22 seconden de openingstreffer op van Joseph Cramarossa. Dertien minuten later wist Haydn Fleury de gelijkmaker te scoren. Dit was een goede afspiegeling van het duel, dat gelijk op ging. In de derde periode wist Josiah Didier de ban te breken met de 2-1 voor de Checkers. Twee empty-netters bezegelden het lot van de WBS Penguins: 4-1. Sprong bleef dit duel puntloos. Wilkes-Barre/Scranton staat nu dus 2-0 achter in de series en kan in deze best-of-five worden uitgeschakeld, wanneer het donderdag thuis de Checkers ontvangt.

Previous Ak Bars wint de Gagarin Cup 2018
Next Oranje opent met ruime zege, Belgen hard onderuit