Kayo van Zoest en Evo Suurhoff maken overstap naar Ahoud Devils Nijmegen


De afgelopen weken heeft Ahoud Devils Nijmegen al Roderick van Den Hout en Deniz Mollen toegevoegd aan de selectie van coach Alexander Jacobs voor het komende seizoen. Maar nu maken ook verdediger Evo Suurhoff en aanvaller Kayo van Zoest de overstap naar Nijmegen.

De 23-jarige Kayo van Zoest, een rechtshandige aanvaller is -naar eigen zeggen- toe aan een club, waar hij een betere invulling kan geven aan zijn sportieve ambities. Hij hoopt deze waar te maken in Nijmegen. Van Zoest komt uit de jeugdopleiding van Eindhoven, en maakte in 2014 zijn debuut op het hoogste ijshockeyniveau van Nederland. Hij speelde tot nu toe alleen nog maar voor Eindhoven, waar vanaf nu verandering in gaat komen met de overstap naar Ahoud Devils.

Coach Alexander Jacobs is blij met de komst van Kayo van Zoest naar Nijmegen. En van Zoest is fysiek zeer sterk met een prima schaatstechniek die in de afgelopen twee seizoenen zich bijzonder goed heeft ontwikkeld aldus Jacobs.

EVO SUURHOFF

Naast Kayo van Zoest komt ook leeftijdsgenoot Evo Suurhoff AHOUD versterken. Hij komt over vanuit het Toekomstteam van Tilburg Trappers naar Nijmegen. Suurhoff die wordt gezien als een talentvolle verdediger, met een technisch prima shot en is een speler met de nodige ervaring, maar door zijn jonge leeftijd ook met voldoende toekomstperspectief.

Suurhoff doorliep de jeugdopleiding van Den Bosch en Eindhoven, inclusief deelname aan het Centrum voor Talent Ontwikkeling. Afgelopen seizoen speelde Suurhoff twee wedstrijden in de Oberliga, waarna hij verder ging in de BeNe-League bij het Toekomstteam van Tilburg Trappers. Ook speelde Evo Suurhoff nog voor het Nederlands Team in de voorbereiding op het WK 2018. Im Tilburg scoorde hij in de oefenwedstrijd tegen Belgie die met 8-3 werd gewonnen.

Previous AHL update met een vooruitblik op de play-offs en de individuele awards
Next Josh Morrissey (Winnipeg Jets) voor één play-off duel geschorst