NHL Preview Play-offs: Winnipeg Jets


Winnipeg Jets NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rowdy van Grieken laat zijn licht schijnen op Winnipeg Jets.

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN

De Jets doen komend seizoen weer mee in Central. Zoals gezegd zijn alle grove gaten gedicht, en zal de interne groei van deze jonge groep doorzetten. Excuses zijn er dus niet meer. Winnipeg zal weer aan de lopende band scoren en het duo Mason-Hellebuyck zal het team de ruggengraat geven dat het vorig seizoen miste. Daarnaast is alleen Dallas Stars duidelijk sterker dan vorig jaar in de Central, en dus ruikt Winnipeg bloed. Dit Jets team is compleet en zal, voor de tweede keer sinds de franchise in 2011 terugkeerde in Winnipeg, de playoffs bereiken.

Dit seizoen

Na een rampzalig begin van het seizoen, kwam Winnipeg Jets op stoom en loste deze jonge ploeg eindelijk de belofte in voor succes. Winnipeg ging de strijd bovenin de Central Division aan met Nashville (en eerder in het seizoen ook St. Louis). De Jets vestigde clubrecord na clubrecord. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werden de magische grenzen van zowel 100 punten als 50 zeges doorbroken. Als beloning mag het, na twee jaar afwezigheid, weer in de play-offs worden bewonderd. De Jets pakten de tweede plek in de divisie en hebben dus thuisvoordeel in de eerste ronde.

Vooruitblik

Winnipeg beschikt over een complete ploeg. General Manager Kevin Cheveldayoff heeft in deze ploeg geïnvesteerd en verwacht dus ook een gooi naar de Stanley Cup Finals te kunnen doen. Dan zal er eerst met Minnesota Wild afgerekend moeten worden.

Keep an eye on

Dat kan er maar één zijn: sniper Patrik Laine natuurlijk! Vorige week schreef ik waarom je hem zou moeten volgen in de play-offs. Laine scoorde dit seizoen maar liefst 44 keer, goed voor een tweede plaats op de topscorerslijst. In Finland won hij in 2016 met zijn club Tampere Tappara al de landstitel en toen werd hij tot MVP van de play-offs benoemd. Dat trucje zal hij ook in Noord-Amerika willen uithalen.

Voorspelling

Deze ploeg beschikt over het talent om all-the-way te gaan naar de Finales. Het is echter ook een jonge ploeg die over niet veel ervaring in de play-offs beschikt. De eerste ronde tegen Minnesota Wild overleven ze, maar in de tweede ronde vormt Nashville Predators het eindstation.

Previous NHL Preview Play-offs: Tampa Bay Lightning
Next NHL Playoff Preview: Nashville Predators