NHL Playoff Preview: Nashville Predators


Nashville Predators NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle 16 teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op de Nashville Predators

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN

Nashville heeft nauwelijks ingeleverd. Het is en blijft een stabiele ploeg die wellicht iets te veel op zijn defensie leunt. Dit kan dan ook weer voor de nodige problemen gaan zorgen. Het doel is natuurlijk om sneller zeker te zijn van de playoffs en daar nog harder te gaan knallen als dat ze vorig seizoen hebben gedaan. David Poile heeft prima werk geleverd door het team redelijk bij elkaar te houden en heeft wat prima versterkingen binnen gehaald. Ik denk dat ze dit jaar geen kampioen gaan worden van de Central Division, maar wel dat ze makkelijker doorgaan naar de playoffs. Ze gaan volle bak voor de playoffs en ik zou niet raar staan te kijken als ze opnieuw de Stanley Cup finale halen.

Dit seizoen

Nashville Predators won de Presidents’ Trophy (winnaar reguliere seizoen), de Conference en de Central Division. Ik had dat niet verwacht, wel dat ze hoog zouden eindigen, maar dat ze ook werkelijk de Presidents Trophy zouden binnenhalen? Nee. Dit seizoen draaien ze erg goed. Hier en daar zijn er wel verrassende uitslagen, maar over het algemeen zijn ze zeer stabiel en heel erg moeilijk te verslaan. Zoals eerder ook aangegeven hebben de Preds geen uitgesproken sterspeler, maar opereren ze als team heel erg goed. Als er dan toch een iemand uitspringt is het Pekka Rinne, die nu ook vol gaat voor de Vezina Award.

Vooruitblik op de play-offs:

Nashville hoeft voor niemand bang te zijn. Het team zit zo goed in elkaar dat ze van een ieder moeten kunnen winnen. Ze moeten alleen wel geconcentreerd blijven en de volle 100% geven. Als ze dat doen, dan maken ze een grote kans om de Stanley Cup te winnen.

Keep an eye on

Het is moeilijk om er maar één uit te halen. Als ik keuzes moet maken dan ga ik voor Pekka Rinne, die al heel het seizoen waanzinnig staat te keepen. Als Filip Forsberg zich goed voelt dan kan bijna niemand hem stoppen. Hij is een levensgevaarlijke speler. En dan natuurlijk hebben we Viktor Arvidsson nog die in elke situatie kan scoren. Een speler die altijd voor de volle 100% gaat en het verschil kan maken. Daarbij staat er nog een ijzersterke defensie die moeilijk te kraken is en je hebt de ingredienten voor een team dat het heel erg ver kan gaan schoppen.

Voorspelling

Nashville Predators voor niemand bang te zijn, maar ze moeten opletten dat ze niemand gaan onderschatten. Als ze op hun top spelen, de defensie dicht houden, dan kunnen ze dit seizoen de Stanley Cup gaan pakken. Let dus op voor de Predators!

Previous NHL Preview Play-offs: Winnipeg Jets
Next CSKA Tweede Finalist Gagarin Cup 2018