CSKA Tweede Finalist Gagarin Cup 2018


De tweede finalist van de Gagarin Cup is bekend. CSKA won de zesde wedstrijd in Moskou en schakelde daarmee de gedoodverfde titelkandidaat SKA uit. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

CSKA Moscow – SKA St. Petersburg 3-2 OT (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)

(CSKA wint de serie 4-2)

Mikhail Grigorenko schoot CSKA naar de finale van de Gagarin Cup 2018. De grote held was echter wederom CSKA- goalie Lars Johansson. Hij verving al na vier minuten de startende en falende Ilya Sorokin bij een 0-2 achterstand. In overtime maakte hij een game-winning save op een poging van Pavel Datsyuk. De zesde wedstrijd begon dramatisch voor de thuisploeg. Na vier minuten keek CSKA al tegen een 0-2 achterstand aan. De keuze voor goalie Ilya Sorokin bleek een vergissing te zijn. Hij stond strak van de zenuwen en blunderde bij de eerste goal van Nikita Gusev. Na de tweede goal van Ilya Kovalchuk werd hij vervangen door Lars Johansson. Dit bleek een juiste beslissing te zijn. CSKA oogde rustiger en maakte in de tweede periode de aansluitingstreffer. Nikita Nesterov maakte de belangrijke treffer. In de derde periode verzuimde SKA definitief afstand te nemen van de thuisploeg. Meerdere powerplay situaties werden onbenut gelaten.

CSKA bleef daardoor in de wedstrijd en maakte zelfs de gelijkmaker. Mikhail Grigorenko maakte de 2-2 op aangeven van Anton Belov. De wedstrijd stond op zijn kop. Er werd vervolgens niet meer gescoord in reguliere speeltijd. Overtime zou de beslissing gaan brengen. Na de geweldige save van Lars Johansson was het uiteindelijk CSKA dat de winst en de serie pakte. Mikhail Grigorenko liet met zijn tweede van de avond de grondvesten van het Ice Palace schudden. Het ongenaakbare SKA was geklopt. Een enorme verrassing of toch niet? Onderstaand staatje zegt daar iets anders over. De winnaar van het reguliere seizoen heeft nog nooit eerder de Gagarin Cup gewonnen. Ook dit jaar zal dat niet gaan lukken. Op 14 april begint de Gagarin Cup Finale in Kazan. Een prachtige finale ligt in het verschiet.

Previous NHL Playoff Preview: Nashville Predators
Next Connor McDavid, Alex Ovechkin en Jonathan Quick pakken seizoen awards