Connor McDavid, Alex Ovechkin en Jonathan Quick pakken seizoen awards


Connor McDavid pakt de Art Ross Trophy, Alex Ovechkin pakt de Maurice “Rocket” Richard Trophy en Jonathan Quick pakt de William M. Jennings Trophy.

Connor McDavid scoorde 42 goals en had 66 assists. Hij is ook de enige met Wayne Gretzky die nu twee maal de trofee hebben gewonnen voor hun 22e levensjaar. In een moeilijk seizoen met de Edmonton Oilers lukte het Connor McDavid toch om regelmatig zijn punten te scoren. Tot twee weken voor het einde van het reguliere seizoen kon hij Nikita Kucherov van de Tampa Bay Lightning, die het hele seizoen bovenaan had gestaan, inhalen. Hij eindigde met een voorsprong van zes punten op Claude Giroux van de Philadelphia Flyers. Een Februari stond hij nog op de dertiende plaats van de scorings lijst. Maar de laatste 33 wedstrijden scoorde hij 54 punten.

Photo by Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Alex Ovechkin pakte voor de zevende keer de trofee met 49 goals in 82 wedstrijden. in 2008, 2009, 2013, 2014, 2015 en 2016 was de trofee ook voor Alex. Hij troefde dit seizoen Patrik Laine die er 44 scoorde en William Karlsson met 43 goals af. Tevens is hij nu samen met Bobby Hull (Chicago) recordhouder met die zeven keer. Zijn gemiddelde van 0.61 goals per wedstrijd zet hem op de all time lijst op een vierde plaats achter Mike Bossy (0.76) Mario Lemieux (0.75) en Pavel Bure (0.62).

Jonathan Quick won voor de tweede keer de troffee van minst gepasseerde keeper in het reguliere seizoen. Hij kreeg 203 goals tegen. In 2014 won hij de troffee ook en dat seizoen wonnen de Kings de Stanley Cup.

Previous CSKA Tweede Finalist Gagarin Cup 2018
Next NHL Play-offs: overwinningen voor debutant en regerend kampioen; hat-trick Crosby