Kampioen Pittsburgh onderuit, hattrick McDavid, grote zege Toronto


Face-Off NHL Recaps

Eindelijk was het dan zover: puck drop in de NHL! En om maar direct met de deur in huis te vallen, stond The Battle of Alberta direct op het programma. Ook kwam Stanley Cup houder Pittsburgh Penguins in actie. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten je bij over de eerste vier duels.

Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues 4-5 OT

Kampioen Pittsburgh Penguins kwam op eigen ijs in actie tegen St. Louis Blues. De avond begon mooi met het hijsen van de Stanley Cup Banner, maar eindigde in mineur. Bij een 2-2 stand, namen de Blues een 4-2 leiding. Pittsburgh knokte terug, sleepte er overtime uit, maar Alex Pietrangelo werd de matchwinner voor St. Louis met zijn tweede goal van de avond.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 3-0

Wie zegt u? Connor McDavid! Hij liet even zien wie hij is, in de battle of Alberta. Een overvalste hattrick, Edmonton kwam, zag en overwon. Maar liefst 45 schoten werden op de goal van Mike Smith afgevuurd en 43 wist hij er te stoppen. De 3e van Connor was een empty netter. Cam Talbot stopte alle 26 schoten en realiseerde een onvervalste shut-out. Bij de 2e goal van McDavid was zijn snelheid 40,7 km per uur.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 2-7

Winnipeg Jets keek heel erg uit naar dit seizoen, omdat er iets moois broeit bij de Jets. Toronto Maple Leafs wordt alom gezien als ploeg die future proof is.  In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf werd het duel beslist. Daarin scoorden de bezoekers drie maal. Pas bij een 0-6 achterstand scoorden de Jets. Uiteindelijk stapte Toronto met een ruime 7-2 zege van het ijs af. Matthews (1G, 2A) en Marleau (2G) waren de grote mannen bij de Leafs.

San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 3-5

Wayne Simmonds was de grote man bij de Flyers; ook een onvervalste hattrick voor hem, en bij zijn 2e goal passeerde hij de 400 punten. Brian Elliot maakte 32 saves in zijn debuut voor de Flyers. Shane Gostisbehere en Jakub Voracek hadden beiden drie assists in deze wedstrijd. Drie power play goals voor de Flyers, terwijl op elk van deze man meer situaties Kevin Labanc van San Jose in de strafbank zat.

Previous CHL update speelronde 5
Next Joonas Liimatainen versterkt Laco Eaters Geleen