ORANJE WINT VAN MEXICO EN GAAT VRIJDAG VOOR GOUD EN PROMOTIE!


Oranje Dames ijshockey face-Off

Nederland heeft ook haar vierde groepsduel gewonnen op het WK in Maribor. De leeuwinnen versloegen laagvlieger Mexico met 7-0. Door de zege strijdt Oranje komende vrijdag om het goud tegen Groot-Brittannië en de felbegeerde promotie naar Division IB.

PRIMA START

Oranje opende prima en nam na ruim twee minuten een 1-0 voorsprong. Savine Wielenga maakte de openingstreffer na een goede combinatie met Zoë Barbier. We gingen er eens lekker voor zitten, maar de tweede treffer bleef uit, ondanks voldoende schoten op het doel van de Mexicaanse keepster. Met een knagend gevoel stapte de dames van het ijs af na twintig minuten.

Oranje Dames ijshockey face-Off

Dat moest en zou beter in het tweede bedrijf. En zo geschiedde na zes minuten speeltijd. Nederland zette een tandje bij en Mexico kon niet aanhaken. Marée Dijkema knalde de 2-0 binnen op de power play uit de rebound, Julie Zwarthoed soleerde prachtig door de defensie heen en rondde af met een wrap around, en Nicky Tjin-A-Ton schoot ook een rebound achter de doelvrouw uit Mexico. En zo stond Oranje binnen een tijdsbestek van vier minuten op een 4-0 voorsprong.

Nederland ging op jacht naar meer, maar kreeg het niet. Mexico kon al helemaal geen vuist maken, dat bleek uit de welgeteld nul schoten op het doel. 4-0 na twee periodes ijshockey.

AFMAKEN

Nederland wenste nog meer treffers af te leveren. Het had minder dan 60 tellen nodig om de vijfde treffer te noteren. Julie Zwarthoed kreeg de puck van Bieke van Nes en kogelde snoeihard tegen de touwen. Mexico was kapot, en Nederland kon doen wat het wilde. Zeven minuten later lag treffer nummer zes in het Mexicaanse mandje. Michelle Noë speelde Savine Wielenga aan, die met een prima backhand doel trof. Het was meteen de laatste actie van goalie Monica Renteria, die op 43 SOG zes treffers incasseerde. Daar bleef het niet bij; Julie Zwarthoed pikte haar hattrick op; zij sneed van links naar binnen en kogelde opnieuw hard tegen de touwen.

Vrijdag dus de finale tegen Groot-Brittannië, en DAAR moet het dan gebeuren: promotie naar Division IB!

Previous Ak Bars op rozen; SKA op voorsprong
Next Oranje Intermission Report: 'Promotie beloning voor keiharde werken'