Ak Bars op rozen; SKA op voorsprong


You Never Lose, You Either Win Or Learn (Unite Hockey). Wederom een update van de playoffs in de KHL. Ak Bars op rozen en SKA op voorsprong. Patrick van Rijswijk praat je weer helemaal bij.

WESTERN CONFERENCE

CSKA Moscow – SKA St. Petersburg 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)

(SKA leidt de serie 2-1)

De derde wedstrijd was een indrukwekkende van de titelverdediger. Waren de wedstrijden in St. Petersburg nog close. De wedstrijd in Moskou was van begin tot einde in handen van SKA. De beslissing viel aan het einde van de eerste en aan het begin van de tweede periode. In deze periode scoorden de bezoekers maar liefst viermaal. Patrick Thoresen, Jarno Koskiranta, Patrik Hersley en Nikita Gusev waren de makers. Het betekende ook de aftocht van CSKA-goalie Ilya Sorokin. Hij werd vervangen door Lars Johansson. Aan het einde van de tweede periode gaf Mikhail Grigorenko de thuisploeg weer wat hoop. Na een onderschepping zorgde hij voor de 2-4 tussenstand. Het was echter valse hoop. De bezoekers hielden de controle in de wedstrijd. Alexander Barabanov scoorde zelfs nog de 2-5. De andere treffer voor de thuisploeg werd gescoord door Kirill Petrov. Het is in de vierde wedstrijd erop of eronder voor de Moskovieten, 2-2 of 1-3 is een wereld van verschil.

EASTERN CONFERENCE

Traktor Chelyabinsk – Ak Bars Kazan 1-2 OT (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

(Ak Bars leidt de serie 3-0)

Vasily Tokranov’s overtime goal besliste de wedstrijd. De verdediger zette daarmee zijn ploeg op rozen. De derde wedstrijd was een belangrijke. Beide ploegen kenden het belang van deze wedstrijd. In de eerste periode lag de controle bij de bezoekers. Ondanks een schotenvoordeel van 15 om 2 bleef de gelijke stand gehandhaafd. Kort na de hervatting was het echter wel raak. Alexander Svitov zette Ak Bars op voorsprong. Na deze treffer veerde Traktor op. Het vond hernieuwde energie uit de achterstand. Dit leidde tot de gelijkmaker. Zeventien seconden voor het einde van de tweede periode. Ivan Vishnevsky maakte de treffer. De derde periode was gelijk opgaand en leidde niet meer tot een beslissing. In overtime ging het echter toch weer mis voor de thuisploeg. Voor Traktor betekent het maar een ding. De komende vier wedstrijden winnen. Voor Ak Bars ligt de lat een heel stuk lager. Een duel volstaat.

Previous Florida houdt hoop op de wild card en Tampa Bay wint topper van de Bruins
Next ORANJE WINT VAN MEXICO EN GAAT VRIJDAG VOOR GOUD EN PROMOTIE!