Florida houdt hoop op de wild card en Tampa Bay wint topper van de Bruins


NHL Recaps Face-Off

Negen wedstrijden afgelopen nacht, met de burenruzie Devils – Rangers, wie wordt de kampioen van de Atlantic Division met de topper Bruins – Lightning en houden de Panthers kans op een wildcard? Marko Bok, Jonathan van Osta en Cor Machielsen brengen jullie weer up to date.

New Jersey Devils – New York Rangers 5-2

De Devils konden hun play-off ticket veilig stellen als de Panthers zouden verliezen en ze zelf zouden winnen. Dat laatste lukte, buurman New York Rangers kreeg een pak op de broek en Taylor Hall was met vier punten de grote man. Ook Will Butcher deed het goed, met twee powerplay goals. Bij de Rangers lukte niet veel, alleen Ryan Spooner en Kevin Hayes vonden het net (mb)

New York Islanders – Philadelphia Flyers 5-4

Philadelphia zit ineens toch nog in de problemen, door hun nederlaag bij de Islanders zakken ze naar de laatste wild card plaats en kunnen de Panthers hun nog achterhalen. John Tavares en Mathew Barzal scoorden elk twee goals, Barzal voegde er ook een assist aan toe. Bij de Flyers scoorde Nolan Patrick twee keer. Philly kwam knap terug van een 4-1 achterstand, maar net op het moment dat de 4-4 viel, maakte Barzal de winnende voor New York (mb)

Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 5-4 OT

De Blue Jackets deden wat de Flyers niet konden, namelijk een 4-1 achterstand omzetten in twee punten. Detroit stond na 21 minuten met 4-1 voor, maar Columbus knokte zich naar de zege via een overtime winner van Pierre-Luc Dubois. De Blue Jackets kunnen de play-offs alleen nog missen, als Florida al hun resterende wedstrijden wint (mb)

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 4-5 OT

Wie deze wedstrijd gekeken heeft zal gedacht hebben dat de Jets een makkelijke winst gingen krijgen. Halverwege de tweede periode stonden ze namelijk met 0-3 voor. Maar niets was minder waar. Na eerst drie goals van de Jets gezien te hebben, werd het publiek getrakteerd op een comeback van de Canadiens. Driemaal wisten zij te scoren. Hierna werkten beide teams nog een extra goal in het net waarop de overtime noodzakelijk werd. Hier was het Kyle Connor die voor de Jets een einde maakte aan de wedstrijd, en voor het eerst in de geschiedenis van de franchise 50 overwinningen boekte. (jo)

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 4-0

Dit was de wedstrijd tussen de twee topteams uit de Atlantic Division. Tampa Bay was erop gebrand om te winnen, om zo te de race gaande te houden voor de eerste plaats in de divisie. En dat is ze gelukt, mede met dank aan goalie Andrei Vasilevski, die toch echt 33 strakke shots van de Bruins uit zijn net wist te houden. De Bruins en Tampa Bay staan nu beiden op 110 punten. (jo)

Florida Panthers – Nashville Predators 2-1

Dit was een felle wedstrijd: de Panters moesten vanavond winnen om niet uitgeschakeld te worden voor de wild card race. Na een reeks mooie pogingen door beide teams, was het Jonathan Huberdeau die na een ruime achttien minuten de Panters verlosten van de druk, en de eerste goal scoorde. Dat de tweede periode verder zonder goals was, was uitsluitend te danken aan het puike werk van Pekka Rinne en Roberto Luongo. In totaal hebben Rinne en Luongo 33 respectievelijk 46 shots gehad. Petje af voor de lage eindstand dus! (jo)

Calgary Flames – Arizona Coyotes 1-4

Antti Raanta scoorde geen shutout maar wel zijn negende overwinning in tien starts met 42 saves in de Scotiabank Saddledome. Richard Panik en Kevin Connauton zetten de Coyotes op een snelle voorsprong in de eerste periode. Christian Fischer scoorde de 3-0. Nick Shore maakte het iets dragelijker met de 3-1, maar het slotakkoord was voor Dylan Strome met de 4-1. (cm)

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 4-5 OT

Na de overwinning met de shootouts bleven de mannen van Vegas op het ijs om afscheid te nemen van de Sedin broers. Dat was een mooi moment. De wedstrijd was enigzins raar te noemen want de Knights namen een 4-1 voorsprong met daarbij twee goals van de debutant Brandon Pirri, en toen waren er nog maar zeventien minuten te spelen. De Canucks knokte zich echter terug tot 4-4 door goals van Bo Horvat, Brandon Sutter en Nikolay Goldobin. In overtime werd er nog een goal afgekeurd van Vegas voor goalie interference, maar Malcolm Subban liet zich nog steeds niet passeren in de shootouts, hij stopte er in deze wedstrijd vier (dertien in totaal al) en Shea Theodore wist als enige wel te scoren zodat de twee punten meegaan naar Vegas. (cm)

San Jose Sharks – Dallas Stars 2-4

De Sharks maken het nog een beetje spannend in de Pacific Division wie twee, drie of de wild card pakt om zo de volgorde te bepalen in de play-offs. Na twintig minute was het al 2-0 voor de Sharks door goals van Logan Couture en Timo Meier. Na die twintig minuten kreeg Jamie Benn het op zijn heupen en scoorde een onvervalste hattrick. Tussendoor had Gemel Smith ook nog een goaltje meegepikt. Backup goalie van de Stars Mike McKenna stopte 29 van de 31 schoten. (cm)

Previous Deniz Mollen nieuwe goalie Ahoud Devils
Next Ak Bars op rozen; SKA op voorsprong